Световен гигант вдига завод в този български морски град


Дата: 01/07, 23:16

International Armored Group (IAG)

Световният производител на бронирани автомобили International Armored Group (IAG), собственост на българския предприемач д-р Антон Стефов, ще открие нов завод у нас. Това ще се случи на 1 октомври 2024 г. в Бургас, съобщават от AIG.

В завода ще се произвежда българска отбранителна техника по стандартите на НАТО, с български специалисти. Производствената база е разположена на площ от 150 000 кв.м. в промишлената зона на Бургас, шишат news. bg

Строежът започна през септември 2023 г. Негов изпълнител е Главболгарстрой - Пловдив. През изминалата година IAG беше сертифицирана като инвеститор клас А, а държавата и общинската администрация на гр. Бургас се ангажираха с изграждането на техническа и довеждаща инфраструктура. 

 

Заводът ще произвежда за световните пазари както бронирани машини, така и дронове за спасителни, разузнавателни и аварийни отряди в съдружие с български партньори на IAG. В серийно производство, както в останалите заводи на IAG по света, ще бъдат и военни кранове за евакуация и леки патрулни автомобили. В проект е разработката на колесни и верижни роботи, а в процес на инженерни изчисления - бронирани платформи, носители на леки артилерийски системи.

В портфолиото на първия български завод на д-р Антон Стефов се отличава бойната машина на пехотата "Рила 8х8". IAG демонстрира четвъртото й поколение на "Централен артилерийски полигон - МО", където успешно преминаха изпитания по НАТО - STANAG 4569 с ниво на защита от взрив 5а. Стефов отбеляза, че предприятието ще произвежда изделия по най-високите стандарти на НАТО, във време, в което качествената отбранителна техника е от първа необходимост.

Първоначалната инвестиция на IAG се очаква да надхвърли 20 милиона лева. Около 50 нови български специалисти ще дадат началото на бъдещото производството, като в хода на работата се очаква да станат най-малко 300.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пуснаха движението край Симитли след тежката катастрофа
Дата: 04/07, 00:30

Магнезий за бързо реагиране
Дата: 04/07, 00:20

4 юли 1054 г. - Китайски и арабски астрономи отбелязват експлозия на свръхнова
Дата: 04/07, 00:13

Журналист: Ахмед Доган определено се страхува от Делян Пеевски
Дата: 03/07, 23:561 Коментар

Етикетиране и опаковки. Решения и за вашата индустрия
Дата: 03/07, 23:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия