"Подпорната стена" на Алепу е законна, окончателно се произнесе ВАС


Дата: 04/07, 17:05

Снимка Булфото, архив
           
„Подпорната стена” в местността Алепу край Созопол е законно изградена. Това е окончателното решение на 5-членен състав на ВАС.
Магистратите отмениха акта на бившия служебен регионален министър Иван Шишков от правителството на Гълъб Донев. Той отказа да съгласува проекта. От ВАС решиха, че действията му са незаконосъобразни.
Проектът „Алепу вилидж” за строителството на жилищна сграда с 90 ваканционни апартамента ще бъде завършен, обявиха от фирмата инвеститор „Бриз 2000” за БНР.

Според проекта до две години в местността Алепу ще има изградена голяма жилищна сграда с апартаменти, каза Стоян Василев от фирмата инвеститор на проекта. „Тепърва предстои издаването на предварителното съгласие. Ще подадем документи в Община Созопол за одобряване на проектите и за издаване на строително разрешение. Започваме да движим документите. Надявам се до края на годината да имаме строително разрешение”, допълни той.

„Първият етап на проекта е завършен. Той включва изграждането на подпорна стена, укрепваща брега. Проблемът е, че строежът се разминава със съгласуваните документи, защото подпорната стена има помещения, които приличат на стаи и асансьорни шахти, което видимо е част от 4-етажна жилищна сграда. За бъдещото строителство трябва да бъде изготвена ОВОС”, каза Тома Белев от „Зелено движение” пред БНР.

„Няма вратичка по въпроса за спазване на екологичното законодателство. Този строеж не може да продължи, ако няма екооценка на устройствения план или няма ОВОС на самото намерение да се строи такъв огромен комплекс”, заяви Белев.
До края на 2024-та година фирмата инвеститор на проекта ще се опита да придобие документите, включително и строително разрешително, за завършването на големия жилищен комплекс в местността „Алепу”.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Отлични са условията за туризъм в планините днес
Дата: 07/07, 10:55

Илхан Андай: Срещата между Доган и Пеевски вероятно няма да се състои
Дата: 07/07, 10:47

Читателски сигнал: Пожар в поликлиниката във "Владиславово"
Дата: 07/07, 10:25

Хампарцумян: По-добрият вариант е да има избори
Дата: 07/07, 10:071 Коментар

Заместник-председател на ДПС: Има напрежение между Доган и Пеевски
Дата: 07/07, 09:521 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия