Студът нахлува през нощта, температурите падат и идват поройни дъждове: Прогноза на НИМХ


Дата: 11/10, 17:00

Пиксабей

През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България. На много места там, както и в централната част от страната, ще има валежи. В Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Вятърът навсякъде ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили,сочи прогноза на НИМХ за събота.

Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°. Утре преди обяд все още над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната ще е без валежи, а облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен северозападен, в източната половина от страната – север-североизточен вятър. Температурите ще се понижават и преобладаващите максимални ще бъдат от 15°-17° в Североизточна България до 23°-24° на места в Горнотракийската низина и в крайните югозападни райони; в София - около 19°.

Над планините в западната част от страната облачността ще се разкъса и намалее, а над останалите масиви ще е значителна и преди обяд все още на места ще има валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра -около 7°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд. Привечер валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изоставен багаж в столичен квартал вдигна на крак полицията
Дата: 11/10, 19:27

Огромно задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив
Дата: 11/10, 19:18

На 12 октомври събота имен ден имат храбри имена идващи от Бог Марс
Дата: 11/10, 19:00

Проблемите на "Приморски" нямат цвят. Ще водя диалог с всеки, от когото зависят решенията на проблемите в района
Дата: 11/10, 18:58

Бившият кмет на Варна Иван Портних за разследването на ЕП: Обвиненията срещу мен са неверни
Дата: 11/10, 18:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия