Ревизоро би камбаната: Палете свещи и се молете на дядо Боже да напълни язовир Камчия


Дата: 22/08, 11:03

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова нюз

Никой не се интересува защо вече три поредни години оставените от нас язовири се точат и зиме, и лете за ток. Когато имаш ВЕЦ на даден язовир няма нищо лошо водата, която даваш за напояване, да минава през ВЕЦ-а. Но не след като е построен ВЕЦ-а ти постоянно да го снабдяваш с вода за ток. 

Това коментира пред Нова нюз Емил Димитров - Ревизоро.

Позволено е да се дава вода на ВЕЦ-овете, но след като се постави лимит. Когато нивото на водата в язовира падне под определена граница, не трябва да се дава вода за ток. А в момента това точене, за да се захранват ВЕЦ-оевете се е е превърнало в самоцел. Едната година мина номера, втора година мина номера - един и същи човек дава вода безразборно на ВЕЦ-овете, и една и съща директорка подписва, коментира той.

Дано дядо Боже се смили над хората по Черноморието. В момента язовир Камчия, който захранва цялото Черноморие, има полезен обем 53 млн. В момента харчи 10-12 млн. на месец, а зимата - около 4,5 млн. Това означава, че в язовира има за около 10 месеца вода. Ако падне дъжд, ще изкараме до края на другата година, дай Боже. Ако не падне дъжд, хората ще питат защо не са се правили икономии, за да може да има вода догодина, коментира той.

Всички, които са забъркали тази каша, включително и Димитър Главчев, който не е длъжен да разбира от води, но той знае счетоводство. Имаш полупразен язовир, огромен разход на вода, еми помисли какво ще се случи! За да има вода за догодина в Камчия, не трябва да се продава вода на ВЕЦ-овете, да се оправи преносната, защото загубите са големи и да се молим и да палим свещи на дядо Боже да пусне вода за Камчия, защото догодина може да имаме голям проблем, коментира той.   



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мартин Димитров: Борисов играе ролята на умряла лисица
Дата: 12/09, 18:541 Коментар

Изплютият от коалицията ПП-ДБ Ананиев: Те готвят нова сглобка
Дата: 12/09, 18:422 Коментара

Карлос Насар да си гледа изхвърлянето и изтласкването, отвърна шефът на щангите
Дата: 12/09, 18:351 Коментар

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 18:30

Плащаме над 100 млн. лв. от джоба си за поредните парламентарни избори
Дата: 12/09, 18:132 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия