Калфин: Във всички партии има по нещо


Дата: 19/07, 19:18

снимка Булфото

Нито има стабилна коалиция от много време, нито има стабилни партии в страната. Във всички партийни формации има някакви вътрешни брожения. Партиите се отделя от идеологиите си и се объркваме коя формация какво защитава. Винаги има проблеми в партии, които обединени около една личност. Ахмед Доган настояваше Делян Пеевски да стане съпредседател, а сега е изненадан. За останалите страни, България изглежда като „временна държава” – няма нищо дългосрочно. Много държави са минали през периоди на политическа нестабилност, но проблемът се крие в това, че в самата държава има проблем. Това коментира пред Нова нюз бившият вицепремиер Ивайло Калфин.

Той обясни, че след три-четири години България ще осъзнае, че е изостанала, спрямо другите държави. „Българският бюджет откакто има валутен борд е в добро състояние. Но ние изоставаме, вместо да наваксваме”, посочи Калфин.

„Не виждам видима лява вълна на Запад. Има надигане на национализми и популизми, но това е всичко друго, но не и левица. За България и БСП, Корнелия Нинова настояваше да води воини и отдели много партията от идеологията ѝ. Левицата трябва да покаже политики, които са насочени към хората, БСП много отдавна скъса с идеологията”, каза още той.

По негови думи, за да се спре този порочен кръг, партиите трябва да седнат и да говорят за управление с мнозинство и много ясно коалиционно споразумение. „Това е единственият начин да свърши политическата криза в България”, смята Ивайло Калфин.

Той коментира и предстоящите президентски избори в САЩ. „Ако се сещам за антипод на обединител, то това е Доналд Тръмп. Той е конфронтационен, произнесе най-дългата реч в историята на тези президентски номинации. Колкото повече време минава, толкова по-малки са шансовете Джо Байдън да бъде сменен с друг кандидат. Смяната му в този момент би била нож с две остриета. Ако излезе дама срещу Тръмп, това би бил добър хот. Някой, който е тотално различен от него”, обясни Калфин.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„ЛИНА“ отвори две манипулационни в град Добрич и още една в град Варна
Дата: 04/09, 02:30

Елтън Джон е с “ограничено зрение"
Дата: 04/09, 02:00

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 04/09, 01:50

Зеленски поиска от канадския премиер да лобира пред западните партньори
Дата: 04/09, 01:301 Коментар

Тейлър Фриц победи Александър Зверев и чака победителя от Тиафо и Григор Димитров
Дата: 04/09, 01:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия