Харис оповести здравословното си състояние


Дата: 12/10, 19:14

Уикипедия

Камала Харис, кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ и настоящ американски вицепрезидент, публикува информация от личния си лекар относно здравословното си състояние, като по този начин се дистанцира от опонента си, републиканеца Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В документа се казва, че Харис е в добро състояние и е годна да изпълнява президентските задължения.

Документът от лекаря на Харис -  Джошуа Саймънс, беше разпространен от Белия дом. В него се казва, че последният пълен преглед на вицепрезидентката е бил през април и по време на него не е установено нищо по-специално относно физическото здраве на Харис. В документа се отбелязва, че тя води активен начин на живот и спазва много здравословна диета въпреки натоварения си работен график. В документа се казва, че Харис страда от сезонни алергии и има спорадични пристъпи на уртикария, не пуши и пие алкохол само в умерени количества.

"Тя притежава физическата и психическата устойчивост, която се изисква, за да изпълнява успешно задълженията си в президентството, в това число и тези на начело на изпълнителната власт, на държавен глава и на главнокомандващ въоръжените сили“, се посочва в констатацията на лекаря на вицепрезидентката.

Камала Харис е на 59 години, а опонентът й Тръмп е на 78 години. Тя оповести публично информацията за здравето си, за да привлече вниманието върху отказа на Тръмп да направи подобно нещо, казва сътрудник на Харис.

В разгара на оспорвана надпревара за президентския пост предизборният екип на Харис се надява, че съпоставяйки нейната възраст и остротата на ума й с по-напредналата възраст на Тръмп и неговата тенденция към „мисловно лъкатушене“ и че правейки паралел между разликите в прозрачността на двамата относно здравето им, ще помогне да бъдат убедени избиратели, че тя е по-подходяща за поста, отколкото той.

Лекар от Белия дом заяви през 2018 г., когато Тръмп беше на президентския пост, че като цяло той е бил в отлично здраве, но е трябвало да свали килограми и да започне да прави ежедневни физически упражнения.

Сега медикът Саймънс, изготвил констатацията за Харис, казва, че алергиите й са под контрол, както за тях тя използва лекарства, отпускани по лекарско предписание. Пристъпите на уртикарията, от която страда тя, не са свързани с други симптоми  и реагират добре на лечение с антихистамини, се допълва в заключението.

Харис е била на алергенна имунотерапия през последните три години. Благодарение на това сега тя няма нужда от прием на други лекарства за алергията си, но от време на време тя използва назален спрей, казва още медикът

Харис носи контактни лещи, припомня още лекарят.

Здравната семейна предистория на вицепрезидентката включва рак на дебелото черво, от което е страдала майка ѝ. Харис се е подлагала на превантивни здравни процедури, включително колоноскопия и годишни мамографии, допълва лекарят.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Навални е предрекъл смъртта си в затвора, разкриват мемоарите му
Дата: 12/10, 21:08

Националната кампания на А1 IONLINE учи подрастващите на безопасно поведение в дигитална среда
Дата: 12/10, 21:00

Хороскоп за 13 октомври неделя: Да пита възрастните хора зодия
Дата: 12/10, 21:00

Започва обратното броене за завършването на бъдещия ГКПП "Рудозем – Ксанти"
Дата: 12/10, 20:59

„Живот без болка чрез изкуството и дишането“ с Петьо Коджабашев във Варна
Дата: 12/10, 20:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия