Двоен знак от небето на Кръстовден


Дата: 14/09, 21:52

Пиксабей

Магичен и изпълнен със символика беше днешния Кръстовден.

След като миналата нощ метеорит бе видян над Варна, през деня на много места имаше бури, а следобяд се появи и чудна дъга на много места в България.

В София дъгата беше двойна.

Двойната дъга се счита за символ на трансформация и е знак за късмет в източните култури. Първата дъга представлява материалния свят, а втората – духовната сфера. … Но в двойна дъга цветовете са обърнати, като червено се появява отвътре и виолетово отвън.

Двойната дъга е феномен, който се появява, когато слънчевите лъчи преминават през капки влага в атмосферата, като например дъжд или мъгла. Това създава изображение на две дъги, като по-ярката дъга е разположена външно, а по-слабата – вътрешно.

Символиката на двойната дъга може да зависи от културата и контекста, в който се среща. В много култури двойната дъга се свързва с мира и хармонията между различните части на света. В християнската традиция, двойната дъга символизира обещанието на Бог да не потопи повече света с голям потоп, както е описано в Библията в книгата на Битие. В други култури, двойната дъга може да се свързва с магията и мистиката, като символ на мистериозното и непостижимото.

Общо взето, двойната дъга е символ на красотата и изненадващите явления в природата, като в същото време може да има и по-специфични символични асоциации в зависимост от контекста и културата, в която се среща, пише znanie.net.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Като по филмите: Маскираните мъже, ограбили казиното в "Люлин" за 43 секунди
Дата: 18/09, 15:25

Торфищата са безценни капсули биоразнообразие
Дата: 18/09, 15:25

Ryanair с голяма вест
Дата: 18/09, 15:24

Обявяват съставките в шопската салата
Дата: 18/09, 15:22

Германският град Дрезден е под тревога заради опасност от наводнения
Дата: 18/09, 15:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия