Григор Димитров е вече девети в света


Дата: 21/10, 14:19

Булфото

Най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста и вече заема деветото място, измествайки от него Алекс де Минор от Австралия. Това стана ясно от актуализираната класация на ATP, предаде БГНЕС.

Григор прогресира след достигането си до финала на тенис турнира в Стокхолм. В шведската столица българинът отстъпи в спора за трофея от американеца Томи Пол. Тази седмица Димитров ще участва в австрийската столица Виена, където започва с мач срещу Джъджън Джан от Китай. 33-годишният хасковлия има работа за вършене, ако иска да се класира за Финалите на осемте най-добри в Торино идния месец. Той е 11-и в ранглистата за тази година, на 520 точки от неговия добър приятел Андрей Рубльов, който е осми.

Иначе, в челната десетка няма промени при мъжете. Яник Синер, който грабна умопомрачителните 6 млн. долара от демонстративния турнир Six Kings Slam в Саудитска Арабия, води убедително пред финалиста в Рияд Карлос Алкарас. В топ 10 са още Александър Зверев (3), Новак Джокович (4), Даниил Медведев (5), Тейлър Фриц (6), Рубльов (7) и Каспер Рууд (8).

При жените, първата ни ракета Виктория Томова остава на 49-а позиция. 51-та Ребека Шрамкова от Словакия се изкачва с две места и е на 76 точки от Вики. Българката стартира отлично на турнира в Токио, където победи рускинята Вероника Кудерметова.

Голямата промяна е на върха, където Арина Сабаленка свали Ига Швьонтек от първата позиция. Беларускинята, шампионка на Аустрелиън Оупън и Ю Ес Оупън тази година, е с 41 точки пред полякинята. Сабаленка за втори път в кариерата си е номер 1 при дамите. Любопитно е, че след Уимбълдън, който представителката на Беларус пропусна заради травма на рамото, Швьонтек водеше убедително с цели 4224 точки.

В топ 10 има само една промяна. Станалата шампионка в Нинбо, Китай Дария Касаткина прогресира с две места до номер 9. От десетката изпада американката Даниел Колинс. В нея продължават да бъдат Коко Гоф (3), Джесика Пегула (4), Елена Рибакина (5), Жасмин Паолини (6), Цинуън Джън (7), Ема Наваро (8) и Беатрис Хадад Мая (10).


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Home Finishing Varna организира презентация на Elmark и ABB
Дата: 21/10, 18:30

Кола пропадна в огромна дупка на магистрала в Италия
Дата: 21/10, 18:18

Политолог разкри защо хората не ходят да гласуват
Дата: 21/10, 18:092 Коментара

Спипаха 17 кг марихуана
Дата: 21/10, 18:05

Само на 30 години си отиде млад пилот
Дата: 21/10, 18:002 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия