Атанас Зафиров за Корнелия Нинова: Няма емоции, нищо лично


Дата: 01/09, 18:05

Снимка Булфото

„Темата е изчерпана. Няма емоции в това нещо, както и в тяхното поведение. Хората си преследват техния интерес. Големият залог беше някои хора да се видят по листите, да обясняват как без техния подпис няма да има листи. Нищо лично, както се казва. Има си устав, правила и 133-годишна партия. Тя доказа днес, че има достатъчно защитни механизми, когато чужди тела се опитват да влияят на нормалния ход на процесите и на амбициите ѝ“.

Това заяви временно изпълняващият функциите на председател на партията Атанас Зафиров на брифинг в централата на БСП по повод изключването на Корнелия Нинова от БСП, съобщи БТВ.

Освен Нинова, Националният съвет на партията изключи Иван Ченчев, Георги Свиленски и Крум Дончев. Мотивите включват най-общо неизпълнение на решения на Националния съвет и Изпълнителното бюро.

„Наложи се да вземем това решение, за да дадем ясен сигнал, че пътят, по който вървим е абсолютно неотменим и ще стигне до края. Всеки, който застава на пътя на това, ще си получи своите партийни санкции“, заяви временно изпълняващият функциите на председател на партията Атанас Зафиров.

По думите му решенията за всеки поотделно са взети с категорично мнозинство.

По отношение на Корнелия Нинова мотивите включват и „спиране на работата на партията, опит за саботаж и декларации за регистрация на листи“, каза Зафиров.

По думите му днес за последен път е била подадена ръка на Корнелия Нинова, но тя е отговорила арогантно. 

 

„Още веднъж неизпълнение от страна на Корнелия Нинова изрично решение на днешното заседание, а именно Националният съвет ѝ възложи да оттегли своето пълномощно от Иван Ченчев и Георги Свиленски и да упълномощи изпълняващия функцията председател да представлява партията пред трети лица. Това е основният мотив, с който има риск за регистрацията на БСП, а именно присъствието на Корнелия Нинова в актуалното състояние на Софийски градски съд, делото е в горната инстанция“, допълни временно изпълняващият функциите на председател на партията.

По думите му декларации от страна на Нинова, че въпреки всичко листи и партия ще бъдат регистрирани са тежка провокация към цялата партия и към решенията на колективните органи. 

„Обръщам се към всички социалисти да бъдат наясно, че всяко участие в подписки, листи и всичко останало от хора, изключени от партията, ще се счита за провокация и ще бъде нелегитимно. Ако такъв ход наистина бъде предприет, ще сезираме компетентните органи и прокуратурата“, заяви Зафиров.

 

Според Зафиров целта на Корнелия Нинова е да саботира лявото обединение и резултата на изборите. По думите му обаче консолидцията в ляво продължава.

„С решение потвърдихме графика, по който вървим към консолидация на лявото политическо пространство и във вторник предстои подписване на коалиционно споразумение между 20 политически субекта от ляво-център. Продължаваме, включително и днес, разговорите с част от партиите по доуточняване на някои детайли във връзка със съвместното ни явяване на парламентарните избори“, допълни той.

Попитан какво ще се случи, ако Корнелия Нинова опита да регистрира листите за изборите той отговори:

„Надявам се разумът да надделее и да не се стриган до крайности и ексцесии. Нормалният път оттук нататък е да бъде вписан изпълняващият функциите. Всички пречки вече, дори и формални, би трябвало да отпаднали. Няма никаква възможност БСП да се явява с повече от една листа, а ако има други, те няма да имат нищо общо с БСП“.

Няма как човек, който не е член на партията да упълномощава други хора, които от своя страна също не са членове, да представляват тази партия, допълни Зафиров.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Дъжд на много места в неделя
Дата: 15/09, 04:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 15/09, 03:50

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 15/09, 03:50

На 15 септември рожден ден има Нели Рангелова
Дата: 15/09, 03:00

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия