На 6-и, 7-и, 8-и септември се подгответе за динамично време


Дата: 05/09, 11:08

Пиксабей

Празничните дни ще започнат с динамично време. Всички, които ще пътуват на юг, към Беломорието, в петък следобед ще пътуват на влажни пътни настилки с интензивни валежи. В петък ще превали и по Северното Черноморие, но по-интензивни ще бъдат валежите в западните части от страната. Това съобщи синоптикът Петър Янков.

В събота нова облачна вълна ще залее западните части от Балканския полуостров.

"Отново ще превалява. По-интензивни ще бъдат валежите в планинските райони от Западна България. Прогнозите са за около 10 до 15 литра на квадратен метър в югозападните райони. В източните части от страната - до 5 литра на квадратен метър. В неделя обстановката ще се подобри - слаби превалявания ще има около обед по Черноморието, облачността ще намалее. В югозападните райони ще бъде почти без валежи. Температурите ще се движат в рамките на 28 до 32-33 градуса. Морската вода вече е между 26 и 27 градуса", каза синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Времето през новата седмица

"Времето в понеделник ще бъде предимно слънчево. Бързо ще се заоблачава, но валежи не се очакват. В понеделник вечерта и във вторник започват по-интензивни валежи. До средата на следващата седмица ще вали главно в Западна и Централна България. От четвъртък започват превалявания, главно в Северна и в Източна България. Ще се натрупат водни запаси", прогнозира Янков.

Без валежи в първия учебен ден - 15 септември

"Сухо време, слънчево. Ще има увеличение на облачността в следобедните часове. Връхната дреха ще бъде необходима в сутрешните часове. През септември продължават проливните валежи. Условията за градушки намаляват. От средата на месеца се увеличават и условията за сутрешни мъгли, които пречат най-много на транспорта. Всички шофьори трябва да внимават. В средата на месеца започва период на затопляне и по-сухо време. Той ще продължи от 14 до 17 септември. Нови валежи се очакват между 19 и 20 септември. Астрономическата есен може да съвпадне с метеорологичната", информира Янков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 16 септември рожден ден има Николай Гигов
Дата: 16/09, 03:00

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 02:10

Доналд Тръмп след стрелбата в близост до него: Никога няма да се предам
Дата: 16/09, 02:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 02:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 16/09, 01:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия