Мъск: Изтрихме CrowdStrike от всички наши системи


Дата: 20/07, 01:24

снимка: Пиксабей 

Милиардерът Илон Мъск сподели в петък, докато отговаряше на потребител в социалната платформа "X", че CrowdStrike е премахнат от всички системи, без да уточнява коя от неговите компании има предвид.

По-рано стана ясно, че софтуерна актуализация на компанията за киберсигурност CrowdStrike е довела до масовия ИТ срив по целия свят.

Изпълнителният директор на CrowdStrike Джордж Кърц заяви, че инцидентът не е причинен от кибератака. "Проблемът е идентифициран, изолиран и е въведена корекция", каза той, допълва БНР. 

Междувременно беше съобщено, че компанията на Мъск - Tesla Inc. е спряла някои производствени линии в своите фабрики поради глобалното ИТ прекъсване, причинено от актуализация на антивирусния софтуер на Crowdstrike - Falcon Sensor, съобщи Business Insider, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Според информацията, Tesla е изпратила някои от производствените работници у дома по-рано по време на нощната смяна в заводите на компанията в Спаркс, Невада и Остин, Тексас.

Главният изпълнителен директор на Microsoft Corporation Сатя Надела пък написа в публикация в социалните медии, че "CrowdStrike пусна актуализация, която започна да оказва влияние върху ИТ системите в световен мащаб", добавяйки, че двете компании работят за предоставяне на "технически насоки" на клиентите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мани от „Игри на волята” се изфука с гаджето си в „Черешката на тортата”
Дата: 04/09, 21:27

Арестуваха двама, псували полицаи на пияна глава
Дата: 04/09, 21:25

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 04/09, 21:20

Зърнари сами унищожават слънчогледа, вместо да го прибират
Дата: 04/09, 21:16

Хороскоп за четвъртък: Вълшебен ден за зодия
Дата: 04/09, 21:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия