Зеленски призова за повече оръжия


Дата: 08/10, 07:51

Булфото

Преди срещата на върха на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия в края на тази седмица украинският президент Володимир Зеленски спешно призова снощи съюзниците си за значително по-големи доставки на оръжие, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В снощното си видеопослание Зеленски заяви, че през следващите месеци ще са необходими задоволителни доставки за фронтовата линия, оборудване за военните бригади и оръжия с голям обсег, за да бъде спряна Русия и да бъде принудена да иска мир.

"Ще се опитаме да убедим партньорите си на предстоящата среща в "Рамщайн" за спешната необходимост от значително укрепване на способностите ни и нашите позиции точно сега, през тези есенни месеци", каза Зеленски по повод на насрочената за събота среща.

"Приканваме нашите партньори да определят как си представят края на тази война, мястото на Украйна в глобалната архитектура на сигурността и съвместните стъпки, които могат да насочат тази война към приключване", подчерта Зеленски.

За първи път лидерите на страните, подкрепящи Украйна, планират да се срещнат в базата "Рамщайн", включително президентът на САЩ Джо Байдън, който пристига на посещение в Германия в края на тази седмица.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Регистрираха нов случай на западнонилска треска в страната
Дата: 08/10, 13:27

Военен експерт: Кой ще продаде модерно оръжие на България!? То да не е кола, че да го купиш
Дата: 08/10, 13:19

Обявиха носителите на Нобеловата награда за физика
Дата: 08/10, 13:19

Азис: Песента ми е изпята
Дата: 08/10, 13:09

Българка стана световен шампион за юноши по кайтсърфинг
Дата: 08/10, 13:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия