Отлагат ремонта на част от пътя за "Златни пясъци" за началото на другата седмица


Дата: 14/10, 11:15

Снимка: Пресцентър община Варна

С още една седмица се отлагат началото на ремонтните дейности, заради които ще бъде затворен част от пътя за курортните комплекси край Варна.

Причината за поредното отлагане е все още не приключилата работа по улиците в района на "Траката", които ще се ползват за обходни маршрути.

Ремонтните дейности по пътя за курортните комплекси са свързани с реконструкция и доизграждане на магистрални водопроводи по трасето Варна – КК „Златни пясъци.

Като основен обход ще се ползва ул. „Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака, съобщи Moreto.net
 

Затварянето на северното платно на бул. „Княз Борис I“ ще бъде в отсечката от Ботаническата градина до Резиденция Евксиноград в посока към града. Ще строи само в северното платно, а в южното движението ще е двупосочно. Едва когато дейностите там приключат, ще се затвори и вторият етап – до кръговото кръстовище на Долна Трака в посока към града.


Първоначално ще строи етапа от Ботаническата градина до резиденция „Евксиноград“ в посока към града и само по северното платно. На втори етап строителството ще е до кръговото кръстовище на Долна Трака, също само в северното платно, като до 15 май строително-монтажните работи (СМР) ще приключат и пътят ще се отвори в двете платна, съобщават от Община Варна.

От ВиК уверяват, че до 15 май магистралният водопровод ще е готов, а настилките - напълно възстановени. По същото трасе, но от Траката до Марек, дружеството изгражда и канализация, която събира отпадните води от всички напречни улици, затова е от изключителна важност за живеещите в района.

Строително монтажните дейности са съобразени с приключването на уличните ремонти на Траката, тъй като част от тях се осъществяват от същите фирми, които ще изграждат ВиК-обекта. Докато улиците от Траката и „Арх. Манол Йорданов“ не се въведат в експлоатация, СМР по бул. „Княз Борис I“ няма да започват, категоричен бе кметът Благомир Коцев.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Полски генерал заплаши Путин: В първата минута ще изтрием Санкт Петербург от лицето на земята, ако Русия нападне прибалтийските държави
Дата: 14/10, 12:521 Коментар

Хитачи - Премиум хладилници произведени от японски инженери
Дата: 14/10, 12:50

Документалист от НАСА: Получихме 5-часов сигнал с признаци на "извънземен разум" от Проксима Кентавър
Дата: 14/10, 12:49

Хванаха двама крадци от Варна, задигнали слънчеви очила и тротинетка
Дата: 14/10, 12:45

Прогноза за времето: В следващите 7 дни ще усетим есента само по минималните температури
Дата: 14/10, 12:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия