Осъденият кмет на Войнягово гледа към следващите избори


Дата: 20/10, 21:47

Снимка Фейсбук, Тодор Танковски

"Петел" следи какво се случва осъден български кмет.

В карловското село Войнягово се проведоха частични местни избори, предизвикани от скандалното поведение на предишния кмет. Петима кандидати се състезаваха за кметския пост, а избирателната активност достигна впечатляващите 65%.

Изборите станаха необходими, след като бившият кмет Тодор Танковски беше осъден условно за кражба. Танковски, който доскоро носеше титлата "най-млад кмет в България", беше принуден да напусне поста си само шест месеца след началото на мандата си.

В центъра на скандала е кражбата на камина от местния пенсионерски клуб. Според показанията, Танковски е демонтирал общинската камина, продал я и използвал парите за хазарт.

Симеон Грошев, председател на пенсионерския клуб във Войнягово, сподели пред БНТ: "Дойде секретарката - вика "няма я камината", защото тя е дошла да провери за тенис масата дали не е изчезнала тя, защото е подарък и не се води на никой, а на мен печката ми се води."

Въпреки скандала, някои жители на Войнягово изглежда са склонни да простят на бившия кмет.

Рачо Тодоров коментира: "Е, как няма да му простиш, то младо момче, за да може да се развива занапред."

Иван Боюклиев добави: "Стават такива работи, подвежда се човек ... лично за него, ако е осъзнал грешката, да продължи напред."

Бившият кмет Тодор Танковски, който беше на мястото, за да гласува, защити действията си: "Камината не е както се казва демонтирана от пенсионерския клуб и едва ли не те са останали без печка, с която да се отопляват. Те си имат отделна такава. Амбициите ми за тази печка бяха съвсем различни – просто да премахнем водната риза, за да може тя да започне в един момент да се ползва."

Въпреки скандала, Танковски не се отказва от политическите си амбиции. Той сподели: "Политиката е моята слабост от малък и хората го знаят това... Най-вероятно отново ще се включа в политическия живот – дали на селото, дали може и по-нагоре."

Случаят с камината не е единственият инцидент, свързан с Танковски. През 2018 година той е бил арестуван в Карлово за искане на подкуп от 150 лева. Освен това, наскоро е установено, че липсват строителни материали, предназначени за селото, които вероятно са били препродадени от бившия кмет.

dunavmost.com


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доналд Тръмп сервира пържени картофки в McDonald's
Дата: 21/10, 01:10

Откриха ли Ноевия ковчег? Могила в Турция предизвиква теории
Дата: 21/10, 00:54

Къде и как Васко Василев „лекува” своята цигулка
Дата: 21/10, 00:39

Зов за помощ: Даниела страда от множество инфекции след COVID-19
Дата: 21/10, 00:28

Молдова казва "не" на присъединяването към ЕС
Дата: 21/10, 00:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия