Говорих с Нетаняху "преди няма и два дни", заяви Тръмп


Дата: 13/10, 19:59

Снимка Pixabay

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който е претендентът на Републиканската партия за поста на изборите на 5 ноември, каза, че е разговарял с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху "преди няма и два дни", предаде Ройтерс.

Тръмп беше попитан кога за последно е говорил с израелския лидер по време на интервю за телевизия "Фокс нюз", излъчено днес, уточнява агенцията.

"Преди няма и два дни, а това, че дойде в дома ми във Флорида, в Мар а Лаго, заедно със съпругата си, беше очарователно", отговори на въпроса Тръмп.

Той се срещна с Нетанхю в имението си в Палм Бийч, щата Флорида, през юли. Това беше първата им среща след края на президентския мандат на Тръмп.

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън също разговаря с Нетаняху тази седмица в контекста на нарасналото напрежение с Иран. Телефонният им разговор в сряда е първата им публично известна комуникация от август насам.

Тръмп каза, че е "жалко" Байдън и Нетаняху да не са разговаряли близо два месеца. "Трябва да ви кажа, че Биби (умалително от Бенямин - бел. ред.) се държи много твърдо. Той не слуша Байдън", заяви Тръмп.

Отношенията между действащия американски президент и премиерът на Израел се обтегнаха заради начина, по който израелският лидер води войната в ивицата Газа, и заради конфликта с ливанската шиитска групировка "Хизбула", посочва Ройтерс.

Израел обяви, че ще продължи военните си операции до момента, в който е сигурен в безопасността на своите граждани, предаде БТА. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



14-годишният Момчил е загинал при инцидента край село Български извор
Дата: 13/10, 22:10

Катастрофа на деня във Варна: Тройна верижна с две таксита отпред
Дата: 13/10, 22:02

Ето я първата българска хипер кола от село Туховища
Дата: 13/10, 21:52

Зрителите на "Пееш или лъжеш" заляха Коцето с похвали: "Браво за честността, много коректна постъпка"
Дата: 13/10, 21:52

Стотици китаристи свириха и пяха „Клетва“, за да се сбогуват с легендария Кирил Маричков
Дата: 13/10, 21:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия