Иран отрече да е доставял ракети на Русия


Дата: 11/09, 17:11

снимка pexels

Иранският министър на външните работи Абас Аракчи днес заяви, че Техеран не е доставял балистични ракети на Русия и че санкциите, наложени срещу Иран от САЩ и три европейски страни, няма да решат проблемите между тях, предаде Ройтерс.

"САЩ и трите европейски страни отново предприемат действия, основани на грешна разузнавателна информация. Иран НЕ Е доставял балистични ракети на Русия. Точка… Санкциите не са решение, а част от проблема", написа Аракчи в своя публикация в "Екс".

Трите европейски страни са Великобритания, Германия и Франция. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън вчера заяви, че Русия е получила балистични ракети от Иран и вероятно ще ги използва до няколко седмици. По думите му сътрудничеството между Москва и Техеран представлява заплаха за европейската сигурност.

САЩ, Германия, Великобритания и Франция вчера наложиха нови санкции срещу Иран, включително мерки срещу националния му превозвач "Иран Еър".

Кремъл днес опроверга съобщенията, че Иран е доставил ракети на Русия и заяви, че твърденията за трансфери на оръжия са безпочвени, предаде БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Няма да забавим нито един проект за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите, увери транспортният министър
Дата: 17/09, 18:35

Очевидци: Воден тигър изплува край Камчия! Те обаче му се радват
Дата: 17/09, 18:32

Дисциплинарната комисия глоби сериозно Левски и ЦСКА София
Дата: 17/09, 18:32

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 17/09, 18:30

Тийнейджърка отвори ел. табло в парк в Перник, за да си зареди телефона
Дата: 17/09, 18:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия