Столичният кмет обеща: Без стачки и проблеми с градския транспорт


Дата: 16/10, 16:36

снимка Булфото

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че трупан през годините проблем е решен с колективни усилия.

Продължава ангажиментът на Общината за подобряване на условията на труд и за търсене на начини, по които да привлечем нови водачи в системата на градския транспорт и да направим нужните инвестиции в подвижния състав, каза столичният кмет. Той посочи, че усилията са насочени към това гражданите да ползват повече градски транспорт, отколкото автомобилите си, за да има по-чист въздух и да се намали времето за придвижване.

Терзиев благодари на синдикатите за ползотворната работа и заяви, че стачки няма да има и всеки може да продължава спокойно да си планира седмиците напред, ако ползва градския транспорт. Винаги е добър момент да си купите целогодишна карта за градския транспорт, обърна се кметът към гражданите на София.

Според него, за да работи системата на градския транспорт ефективно, е изключително важно държавата да изпълнява своите ангажименти към Столичната община. Чакаме си десетките милиони левове компенсации, които са се натрупали за картите за градския транспорт, които ние сме задължени да издаваме, а държавата е задължена да ни плаща, подчерта Терзиев. Той изрази надежда в началото на ноември Столичната община да си получи, ако не пълно, то поне значимо частично плащане, за да може да се успокои финансовият натиск във веригата.

Миналата седмица работници в градския транспорт на София и синдикати се събраха на протест заради неизпълнението на подписаното споразумение със Столичната община за въвеждането на бонусна система в сектора, предаде БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пловдивската полиция издирва тези жени
Дата: 16/10, 18:16

Залагат 100 млн. лв. за индустриализация на България в следващия бюджет
Дата: 16/10, 18:06

Спартак се сдоби с нов партньор
Дата: 16/10, 18:04

Как се прави здраво сърце?
Дата: 16/10, 18:00

Трансформирайте здравето си с новите медикъл пакети на Ensana Aquahouse
Дата: 16/10, 18:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия