Лудогорец влезе в основната схема на Лига Европа след обрат и нова победа в Молдова


Дата: 30/08, 01:17

Кадър Диема спорт

Българският шампион Лудогорец ще играе в основната схема на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа! В четвъртък вечер "орлите" победиха с резултат 2:1 като гост молдовския Петрокуб в мач-реванш от плейофите на стадион "Зимбру" в Кишинев и с общ резултат от 6:1 продължават напред, пише Гонг.

Капитанът на домакините Владимир Амбрес откри в 28-ата, но Спас Делев изравни в 75-ата минута, а малко след това удари и греда. Пълният обрат пък донесе Рик Джонатан с красив гол в последните секунди от добавеното време на двубоя. Молдовският шампион игра и с човек по-малко от 58-ата минута, когато за два жълти картона беше изгонен Виктор Мудрак

Разградчани срещнаха известни затруднения в хода на мача, но в нито един момент не изглеждаше, че класирането им напред е поставено под съмнение. Въпреки че изоставаха в резултата, възпитаниците на Захари Сираков показаха характер, а също по-голямата им класа и опит си проличаха за осъществяването на обрата. Така българският тим ще играе в дебютното издание на Лига Европа с нов формат. В него ще има 36 отбора, а разградчани ще играят с още осем противника, чиито имена ще разберат на жребия в Монако в петък, 30 август, от 14:00 часа наше време. Там те може да се изправят срещу отбори от ранга на Манчестър Юнайтед, Тотнъм Хотспър и Рома. За Лудогорец, който е безгрешен след временното назначение на Сираков, предстои домакинство на вицешампиона от миналия сезон в efbet Лига Черно море в неделя вечер.

Старши треньорът на Лудогорец – Захари Сираков, бе направил само една промяна, в сравнение с победата с 4:0 в първия мач, която бе свързана с включването от първата минута на халфа Агибу Камара на мястото на Квадво Дуа, който бе на пейката. Вратар бе Серджио Падт, а пред него в защита действаха Сон, Диниш Алмейда, Едвин Куртулуш и Аслак Фон Витри. В центъра на терена оперираха капитанът Якуб Пьотровски, Камара и Педро Нареси. Тройката в нападение бе оформена от Рик Джонатан, Руан Крус и Кайо Видал.

Подробности четете на gong.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 14/09, 13:00

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 13:00

Спират най-хубавото предаване по БТВ
Дата: 14/09, 12:56

Частица от Светия кръст беше изнесен пред вярващите в Бургас
Дата: 14/09, 12:53

Ники Кънчев унижи Благо Джизъса пред цяла България в "Кой да знае"
Дата: 14/09, 12:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия