„Градски транспорт” Варна: Твърденията на кметската администрация са неверни


Дата: 14/10, 12:12

Булфото

Твърденията, че „Градски транспорт” се води към фалит, не отговарят на истината. Това обявиха от ръководството на общинския превозвач от по повод твърдения на кметската администрация. Оттам съобщават, че предстои съкращаването на 15 служители заради навършване на пенсионна възраст, като на тяхно място няма да бъдат назначавани нови. От дружеството допълват, че са предоставили информация относно назначения миналата седмица одит.

„Относно твърденията, че „Градски транспорт“ ЕАД се води умишлено към „декапитализация“, „фалит“ и т.н., ръководството на „Градски транспорт“ ЕАД уверява, че това твърдение не отговаря на истината. Нещо повече – ръководството на „Градски транспорт“ ЕАД е предприело редица мерки за подобряване финансово-икономическото състояние на Дружеството и на качеството на предоставяната услуга, предаде Дарик. 

Относно твърдението, че електрическите автобуси и зарядните станции към тях нямали гаранционно обслужване Ви информираме, че от сключените договори за доставка на електрическите автобуси и зарядните станции, с които договори Община Варна в качеството си на Водещ партньор по проекта разполага, е видно точно обратното. Именно в изпълнение на гаранционните клаузи установени в договорите за доставка на електрическите автобуси и зарядните станции към тях, възникналите в хода на експлоатацията дефекти на компоненти се отстраняват от изпълнителите - доставчици на електрическите автобуси и зарядните станции.    Гаранцията на електрическите автобуси и на зарядните станции е 5 (пет) години съгласно сключените договори.

Относно твърдението за сливане на автобусното и тролейбусното звено – такова действие нито сме планирали, нито сме обсъждали, нито дори сме обмисляли.

Относно твърдението, че не е достатъчно наличието на само една зарядна станция за зареждане на електрическите автобуси на обръщач ЖП – Гара информираме, че на обръщач ЖП - Гара няма нито една зарядна станция и никога не е имало. Зарядни станции на обръщач ЖП - гара не са предвиждани, доставяни и монтирани.

Относно изнесените в публичното пространство твърдения касателно възнагражденията на членовете на съвета на директорите на „Градски транспорт“ ЕАД, същите са определени от Закона за публичните предприятия и Правилника за негово прилагане и са в размер на две минимални работни заплати за страната за член на съвета и шест минимални работни заплати за страната за изпълнителния директор. Нито веднъж през своя мандат на членовете на съвета на директорите и на изпълнителния директор не е начисляван дивидент”, се заявява в позицията на "Градски транспорт".


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Все по-добре изпъкват чертите на лицето на първата статуя, открита в Хераклея Синтика
Дата: 14/10, 14:21

Иван Великов, кандидат за кмет на район „Одесос“: „Има решения за всички отворени „рани“ в централната част на Варна“
Дата: 14/10, 14:10

След гонка и блъснати знаци: Отнеха книжката на българин в Австрия
Дата: 14/10, 14:07

Адвокатката на бившата шефка на "Митници" плаща от джоба си гаранцията й от 10 000 лева
Дата: 14/10, 14:03

МО обявява резултатите от проверките за авиокатастрофата край Граф Игнатиево
Дата: 14/10, 13:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия