Прибраха в ареста двама наркопласьори в Шумен


Дата: 26/10, 15:09

снимка Булфото

Мъж и жена са задържани за притежание на наркотици от криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, във вечерните часове на 24 октомври, в централната част на Шумен, е извършена проверка на 48-годишен мъж и 38-годишна жена от града, които влезли в полезрението на криминалистите след получена информация, че извършват действия с наркотични вещества. В мъжа е намерен полиетиленов плик със суха листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. В дамската чанта на шуменката е открит плик с около 23 грама зелено-кафява тревна маса и полиетиленов плик с бяло кристалобразно вещество, които са реагирали съответно на марихуана и метамфетамин. 

При последващо претърсване в жилище, обитавано от мъжа, са намерени и иззети везна и пластмасова кутия със седем синьо-зелени на цвят хапчета, а от гараж - плик с бяло кристалобразно вещество, по негови данни – метамфетамин. Там е намерен и иззет и свитък със зелено-кафява суха тревна маса, по думи на шуменеца – марихуана, както и още една електронна везна. 

Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа в ареста. Случаят е докладван на компетентната прокуратура. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на съдебната институция. 

Криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР в Шумен намериха и иззеха над един килограм наркотични вещества в началото на септември.  Тогава бе задържан 30-годишен местен жител, пресечена бе и сделка с високорискови вещества. 

Шуменец, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, получи условна присъда и глоба, след като призна вината си, предаде БТА. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Байдън поднесе историческо извинение за жестокостите към деца на индианци
Дата: 26/10, 18:29

Здравка Евтимова: С опита разбрахме, че размисълът води до горчивина
Дата: 26/10, 18:13

Голям празник след Димитровден: Имен ден има "завърнал се у дома"
Дата: 26/10, 18:00

Предупреждение за тревога прекъсна концерта на Деси Добрева в Одеса
Дата: 26/10, 17:54

Няма да повярвате кой се завръща в „Игри на волята“
Дата: 26/10, 17:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия