Иван Великов, кандидат за кмет на район „Одесос“: „Има решения за всички отворени „рани“ в централната част на Варна“


Дата: 14/10, 14:10

ВИЗИТКА: Иван Великов

Роден на 7 януари 1969 г. Завършва гимназия през 1987 г., с успех 5,92. Завършва висшето си образование в Юридическия факултет на Софийски университет „Св.Климент Охридски“, през 1994 г., с успех 5,64. Професионалният му път преминава като следовател в Окръжната следствена служба – Варна, юрисконсулт в “Полимери” ЕАД –Девня, прокурор, съдия, директор на дирекция “Правно – нормативно обслужване” в Община Варна, областен управител на града, адвокат. Вече почти десетилетие е преподавател по административно право в Медицинския университет „Проф.Параскев Стоянов“ – Варна. Женен, с две деца.

- Г-н Великов, във времето на политическа и икономическа криза, имате смелостта да сте кандидат за кмет на „Одесос“, централният район на Варна, лицето на града ни... Като предизвикателство ли приемате сериозната работа, която имате да вършите в района?

Изключително предизвикателство. Бих искал да постигна много конкретни победи, касаещи отделния жител на района. Моето желание е всеки да се разхожда по чисти, асфалтирани и гладки улици, да се радва на свежа и зелена околна среда, да диша чист въздух. Искам хората от„Одесос“ да имат сигурност за себе си и децата си, за имуществото си, да се чувстват комфортно и да бъдат щастливи в своя дом. Искам това да се случи още ДНЕС.

- Проблемите на „Одесос“ са много, но те имат решения. Докъде се простират правомощията на районния кмет и какво, всъщност, той реално може да свърши?

Единствените правомощия на районния кмет са по закона за управление на етажната собственост. Там той е призван да бъде медиатор в междусъседските отношения. Това са отношения, които за обществото, като цяло, може да се пренебрежимо малки, но за отделния човек са значими и са предпоставка да живее с усмивка на лицето. В сътрудничество с професионалните домоуправители, бих искал да се докосна до повечето жители на района и да покажа лично отношение и загриженост. Човешкото отношение, дори и да е съпроводено с нерешени проблеми, е вече огромна стъпка напред към изграждането на взаимопомощ и солидарност. Нещо, на което трябва данаучим и децата си.

- Какви са приоритетните задачи пред кмета на централния варненски район?

Благоденствие ДНЕС. Чиста, спокойна, усмихната среда от щастливи хора. Това се постига с лично човешко отношение към всеки един и неговите проблеми. Амбициозна задача. Може би изглежда неизпълнима, но знам, че заедно ще успеем.

- Една от болните теми за града ни е така наречената Дупка... Вашите планове за тази „рана“ в центъра на Варна....

Големите задачи пред района са т.нар. дупка и колхозния пазар. И двете трябва да добият европейски вид. За това, надявам се, да ни помогнат най-талантливите архитекти в страната. Разбира се, ще направя допитване до жителитена „Одесос“, за да разбера какво е тяхното виждане за тезиместа – как да изглеждат, как да функционират по-добре и в полза на всички, които ги ползват.

- Ще настъпят ли промени в административното обслужване в района, за да докажете на хората, че сте добър стопанин на „Одесос“ и те могат да разчитат на Вас?

Със сигурност. Всички експерти, работещи в район„Одесос“, ще трябва да са в непрекъснат контакт с гражданите и да решават техните проблеми адекватно и в бързи срокове. Категоричен съм, че отлагането на решенията ще бъде санкционирано. В 21-ви век е необходима бърза, коректна и компетентна администрация.

- Остават броени дни до вота за районен кмет на „Одесос“ –Варна. Какъв е Вашият апел към жителите....

Проблемите имат решения с номер 43 в бюлетината! Гласувайте на 20 октомври за чист, спокоен и европейскирайон „Одесос“!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Прецакаха прогнозата на Натали, но тя им го върна
Дата: 14/10, 16:17

Ето къде може да видите графика за изхвърляне на различни видове отпадъци за община Варна
Дата: 14/10, 16:09

Без деца и внуци на 90 години мултимилиардерът Джорджо Армани обяви, че мисли за пенсия, но след няколко години
Дата: 14/10, 16:01

Кардиолог: Холестеролът мори нашите мъже от дълги години
Дата: 14/10, 15:59

Шофьорка загина при катастрофа на АМ „Хемус“
Дата: 14/10, 15:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия