Демонстранти блокираха писта на международно летище, спряха всички полети


Дата: 11/10, 18:20

Пиксабей

Стотици пътници са блокирани на френския карибски остров Мартиника, след като международното летище беше принудено да преустанови всички полети, след като пистата му бе превзета от демонстранти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

От понеделник вечерта островът е обхванат от протести срещу високите цени на живот. Постепенно недоволството прерасна в насилие и се стигна до сблъсъци с полицията, като най-малко един демонстрант беше убит. Протестиращи запалиха полицейско управление и автомобили и издигнаха пътни блокади. Властите съобщават за около 10 ранени полицаи, които са били замеряни с бутилки и камъни, а някои от демонстрантите са открили и огън.  

Международното летище "Еме Сезер" снощи заяви във "Фейсбук", че преустановява заминаващите и пристигащи полети до второ нареждане. 

На видеозаписи, разпространени в социалните мрежи, се вижда как демонстранти блокират пистата на летището и се опитват да разбият главния вход на аеропорта, където са подслонени стотици пътници. Полицаи, охраняващи входа, отблъскват нападателите като използват и сълзотворен газ. 

Местната префектура съобщи, че вчера се е наложило пренасочването на три самолета с общо около 1000 пътници на борда към близкия остров Гваделупа. Други 500 пътници, които е трябвало да се качат на тези самолети, са останали на летището в столицата Фор дьо Франс.

В изявление на местните власти се посочва, че напрежението на летището е започнало след появата на "слухове" за предстоящото пристигане на самолет със стотици френски полицаи. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сбиване на автобусна спирка в Русе заради опит за купуване на гласове
Дата: 11/10, 20:30

Сбогом, господин Маричков, мен ме гони лудият ми път: Карбовски
Дата: 11/10, 20:27

Бомба или номер е изоставеният багаж, вдигнал на крак полицията в София: Клиент остави куфара си в магазин и не се върна
Дата: 11/10, 20:24

Отиде си внезапно и ужасно рано, ти си вечен приятелю, написа Слави Трифонов
Дата: 11/10, 20:24

Бивш социален министър коментира екстремизъм ли е вдигането на минималната заплата
Дата: 11/10, 20:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия