Паркът за мечки край Белица се сбогува с мечока Боби


Дата: 11/10, 13:08

Снимка: Белица, парк за мечки

Паркът за мечки край Белица се сбогува с мечока Боби, съобщиха на официалната си фейсбук страница от партка, предаде БТА.

Оттам посочиха, че през последните две години Боби се борил със сериозно заболяване на кожата. Наскоро здравето му се влошило и се наложила операция на главата. След многобройни изследвания и лечения, от парка установили, че състоянието му е причинено от автоимунно заболяване, лекарите му назначили нови лекарства, но планът за лечение подействал добре само за няколко седмици, след което мечокът отново се влошил, информираха от парка.

След като изчерпахме всички възможности за лечение на състоянието му, което му причиняваше болезнени петна по цялото тяло, и предвид резултатите от последния контролен преглед, разкриващи, че вътрешните му органи започват да показват влошаване, в комбинация с напредналата артроза в двете тазобедрени стави, се взе решение да се сложи край на страданията му и да го пуснем да си отиде, написаха от парка на официалната си фейсбук страница. 

Те припомниха и историята на Боби, който преди спасяването му през 2001 г., е бил танцуваща мечка в България. Тъй като е спасен в ранна възраст, Боби нямаше белези, останали от носенето на вериги, както останалите бивши „танцуващи мечки“, живеещи в защитеното убежище, посочиха от парка. С пристигането си в мечото селище, който „Четири лапи“ управлява съвместно с фондация „Бриджит Бардо“, Боби се превърна в спокойно мече, което с чара си грабна сърцата на много посетители, както и на целия екип на парка. „Той беше най-доверчивото и любопитно мече, което имаше невероятна връзка с гледачите си, въпреки преживяванията си от миналото“, написаха още от Парка за мечки.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Министърът на образованието обяви две важни дати за деветокласниците
Дата: 11/10, 15:25

Главчев освободи заместник-министър на правосъдието
Дата: 11/10, 15:21

Националната кампания на А1 IONLINE учи подрастващите на безопасно поведение в дигитална среда
Дата: 11/10, 15:20

Лято ли идва или люта зима? Люляците цъфнаха и във Варна
Дата: 11/10, 15:17

Просветното министерство ще обучава на киберсигурност ученици и учители
Дата: 11/10, 15:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия