БНБ: Може да загубите всичките си пари


Дата: 25/10, 16:21

 

Кадър Пиксабей

От ЕБО с предупреждение към потребителите във връзка с виртуалните валути

БНБ публикува полезна информация за потребителите на финансови услуги. Целта е да бъдат представени основните характеристики на най-често предлаганите продукти от банките и финасовите институции у нас.

От БНБ публикуват документите „Кратък наръчник на ползвателя“, „Изявление на ЕБО относно Брекзит, насочено към потребителите“, „Основни съвети как да се защитите при избор на услуги за онлайн или мобилно банкиране“ и брошурата на Европейската комисия „Вашите права при извършване на плащания в Европа“. Материалите имат информационен характер и са насочени към настоящи и бъдещи потребители на финансови услуги – физически лица. Съдържат практическа информация, целяща да подпомогне ползвателите при вземане на решение в избора на подходящ финансов продукт, информация по въпроси, свързани със сигурността, таксите при изпълнение на платежни операции, както и полезни съвети за защита и разрешаване на потребителски спорове, предаде Нова тв.

Подробна информация вижте тук

Предупреждение на ЕБО към потребителите във връзка с виртуалните валути

Във връзка с нарастващата популярност и зачестилите публикации, свързани с виртуални валути като Bitcoin, Европейският банков орган издаде предупреждение за възможните рискове при купуване, държане или търгуване с виртуални валути. С текста на предупреждението може да се запознаете тук.

Европейските надзорни органи предупреждават потребителите за рисковете от купуването на виртуални валути

Българската народна банка се присъединява към изразената позиция от страна на Европейските надзорни органи относно увеличаващия се брой потребители, които купуват криптовалути без да са наясно с рисковете. Виртуалните валути като Bitcoin, Ripple, Ether и други показват екстремна нестабилност на цената си и ясни признаци на ценови балон. Потребителите, които купуват виртуални валути, трябва да са наясно, че има висок риск и че могат да загубят големи суми или дори всичките си пари, които са инвестирали. С пълния текст на прессъобщението потребителите могат да се запознаят тук.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Завой наляво! Да сменим посоката, зове БСП-Обединена левица
Дата: 25/10, 18:38

Гуцанов и Киселова във Варна: БСП ще защити и възстанови конституцията
Дата: 25/10, 18:38

Влаковете в Северна България: БДЖ ще обяви ново разписание
Дата: 25/10, 18:30

Кремъл коментира информациите, че Путин редовно разговаря с Мъск
Дата: 25/10, 18:19

Големи промени в закона за лекарствата
Дата: 25/10, 18:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия