Български топ психиатър осъди КАТ за неправомерна глоба


Дата: 22/10, 08:56

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Справедливост съществува, но за нея трябва да се бориш. Това доказа топ психиатърът у нас д-р Цветеслава Гълъбова, която успя да осъди КАТ. 

Всичко започва през лятото, когато д-р Гълъбова получава глоба от 400 лева. Според фиша тя е карала с превишена скорост в Пазарджик през януари. Лекарката обаче по това време не е била на това място. А самият фиш й е връчен половин година по-късно, когато пътни полицаи я спират за друго нарушение. В крайна сметка психиатърът решава да потърси правата си и успява. 

Не съм била в Пазарджик и това е доказано. В съда точно това твърдях, че не аз съм извършила това нарушение. Съдът отмени глобата, тъй като има фактическа грешка и шофьорът, който е извършил това нарушение, не е карал моята кола, а вероятно собствената си и тя е с друг регистрационен номер, коментира пред Нова тв д-р Гълъбова. 

Когато ми връчиха глобата и аз заявих, че тя е неправомерна, от КАТ ми предложиха да подам заявление, с което моля да ми бъде отменена глобата. Не се възползвах от това предложение, защото съм човек, който държи да се спазва закона. Добър или лош законът е за спазване. След като там е написано, че това става по съдебен ред, значи по него ще премина. Освен това не исках да реша само своя частен проблем, тъй като с това се сблъскват вероятно хиляди хора или най-малкото стотици - които не са направили нарушение, а поради системата се оказват в капана на глобата. Затова исках да предизвикам съответните органи сериозно да преосмислят начина, по който се формират тези фишове, коментира тя. 

Оказва се, че в този акт или и човешка намеса. Т.е. дигитална е снимката, но човеш сваля номера на колата. В 21 век това е недопустимо, имам изкуствен интелект, който със сигурност допуска по-малко грешки, отколкото човек, посочи тя.

В крайна сметка КАТ е осъден и трябва да плати разноските по делото. Но това е структура, която нищо не произвежда, така че пак ние ще платим от джоба си за немарливостта на чиновниците. Надявам се да последват бързи решения за промяна на системата, коментира още д-р Гълъбова. 

 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В България никой не говори за хитрия трик за парите в кеш за имоти
Дата: 22/10, 11:25

Издирват българин, изчезнал на остров Крит
Дата: 22/10, 11:25

Як спаринг в ефира на Нова! Вие в телевизия ли работите, или в детска градина?
Дата: 22/10, 11:22

МВР с първа информация за мелето на бул. "Владислав" във Варна
Дата: 22/10, 11:151 Коментар

Мъж загина на място след удар от пътнически влак
Дата: 22/10, 11:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия