Извънредно положение в Русия: Поразен е склад за ракети и боеприпаси


Дата: 09/10, 14:00

Пиксабей

Извънредно положение беше обявено днес от местните власти в западен район на Русия, след като Украйна обяви, че е нанесла тази нощ удар по оръжеен склад там, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Местното подразделение на Министерството на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийни бедствия заяви, че извънредното положение е било въведено в Карачаевски район в Брянска област след "експлозия на взривни устройства".

Украинската армия обяви, че е поразила оръжеен склад с боеприпаси за ракети и артилерия, включително доставени от Северна Корея, както и управляеми въздушни бомби. Русия и КНДР отхвърлят твърденията за оръжейни доставки, но същевременно декларират засилване на военното си сътрудничество, посочва Ройтерс.

Администрацията на руското министерство на извънредните ситуации в Брянска област заяви, че ситуацията е под контрол, като не спомена оръжеен склад.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз написа в приложението "Телеграм", че руската противовъздушна отбрана е прехванала и унищожила общо 24 дрона над Брянска област през изминалата нощ.

Граничещата с Беларус и Украйна Брянска област е съседна на Курска област, откъдето Русия се опитва да изтласка навлезлите през август украински части. Миналия месец украинско нападение с дронове предизвика експлозия, съизмерима със земетресение, в голям оръжеен склад в близост до град Торопец в Тверска област, довел до частична евакуация на местното население, посочва Ройтерс.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



15-та работна заплата в тази сфера във Варна
Дата: 09/10, 16:22

В район „Одесос“ започнаха дейности по есенна резитба на дървета и клони
Дата: 09/10, 16:19

Затварят едното платно на бул. „Княз Борис I“ във Варна до 15 май
Дата: 09/10, 16:16

Крадец се промъкна в детска градина и направи нещо неочаквано
Дата: 09/10, 16:04

Касиерката в тотопункта върти телефони наред: Някой тук уцели числата от 6 от 49 и спечели 4,3 милиона лева
Дата: 09/10, 16:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия