Няма нужда да купувате апартаменти чак в Дубай и Ню Йорк, и в София вече продават по 16 хиляди евро квадрата


Дата: 22/10, 15:41

Пиксабей

Луксозни апартаменти в София „избиха рибата“ с рекордна цена, невиждана до момента в България. Става въпрос за 5-етажна сграда, която все още се строи, но вече има продадени апартаменти „на зелено“.

Цените на луксозните апартаменти в София отбелязват нов незапомнен връх. В момента на пазара се продават имоти в идеалния център на София със зашеметяващата цена от 16 000 евро квадратния метър.

Според източник на „Уикенд”, се касае за панорамните апартаменти на последния етаж в нова кооперация в центъра на столицата. Това е най-високата известна цена за жилищна площ, обявявана до този момент в България. Горе-долу за такава сума върви квадратния метър в престижни сгради в Ню Йорк, Париж, Дубай и Лондон.

Сградата е на 5 етажа и притежава само 12 апартамента, като всички те са големи – с размери между 180 и 390 квадратни метра. Тя ще бъде завършена до края на идната 2025 г.

На по-ниските етажи квадратният метър върви около 10 000 евро, а най-скъпите жилища излизат по 16 000 евро квадрата.

Според източник на „Уикенд”, 5 от имотите вече са продадени „на зелено”, а още един от апартаментите е запазен за строителя на кооперацията.

„Качеството на строителството наистина е невероятно високо, на световно ниво, но пък и цената си е на световно ниво”, потресени са в имотния сектор. Апартаментите се продават лично от инвестиционната компания, без посредничество на имотна агенция. Паркоместата са 35, така че всеки апартамент ще разполага с 2 или 3 паркинга. Цената на квадрата за гаража също си я бива – над 4500 евро.

Кооперацията, която в момента се строи, ще разполага с уютен вътрешен озеленен двор, просторно входно фоайе с рецепция и зона за меко сядане, стая за съхранение на велосипеди и детски колички на партерния етаж. Сградата с френски прозорци е високо сеизмичноустойчива – според презентацията, тя е планирана да издържа на земетресение от 9-а степен.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бивш прокурор: Във Висшия съдебен съвет само говорят и не действат
Дата: 22/10, 17:482 Коментара

Два влака се сблъскаха във Великобритания, има загинал и ранени
Дата: 22/10, 17:44

Започва инсталирането на софтуера на машините за гласуване
Дата: 22/10, 17:401 Коментар

Огромно задръстване блокира "Аспарухов мост" във Варна
Дата: 22/10, 17:303 Коментара

Варна се присъединява към Националната инициатива „Мениджър за един ден“ на 24 октомври
Дата: 22/10, 17:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия