„Влез в зеления кръг“ на „Девин“ ЕАД и БД „Син флаг“ привлече рекорден брой учебни заведения


Дата: 10/10, 15:22

216 училища и детски градини заявиха своето желание да въведат екообразование по световен стандарт тази учебна година

 

Над 300 преподаватели и директори от цялата България присъстваха на официалното откриване на третата учебна година по програмата „Влез в зеления кръг“ на „Девин“ ЕАД и Българско движение „Син флаг“. Училищата и детските градини, които ще въведат темата за екообразованието в своите учебни планове, са с 30% повече в сравнение с предходните издания на инициативата. На откриването на новата учебна година за българските „Екоучилища“ присъстваха: Елена Матеева, ръководител „Стратегически комуникации“ в Българската мрежа на глобалния договор на ООН; Марина Стефанова, заместник-декан „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажиране“ в Стопански факултет на Софийския университет; Румяна Георгиева, експерт „Консервационни дейности, дарителство, социално предприемачество“ в Българска фондация „Биоразнообразие“.

За „Девин“ „Влез в зеления кръг“ е дългосрочно начинание и от компанията отделят време и ресурси да подпомагат неговото развитие и да разширяват „зеления кръг“, като освен нови учебни заведения инициативата привлича все повече привърженици и съмишленици.

Много е важно да обогатяваме програмата с нови теми и дейности“, отбелязва Рени Ананиева, бранд мениджър „DEVIN Изворна“. „Тази година сме планирали две нововъведения – въвеждаме „Изменение на климата“ като нова тема за „Влез в зеления кръг“ и ще проведем серия от обучителни онлайн семинари за учителите по темите – „Отпадъци и замърсяване“, „Биоразнообразие“, „Енергия“ и „Вода“ заедно с партньорски организации на DEVIN.

Целта е да предадем ценни знания и умения на педагозите, за да могат те да водят по-успешно и ефективно уроците на децата. За лектори на онлайн семинарите сме поканили доказани експерти от съответните области. Сътрудничим си с „Екопак“, Българска фондация „Биоразнообразие“ и „Енергео – ГеоТехМин Груп“. Темата за водата ще представим ние от „Девин“ на базата на над 30-годишния ни опит в отговорното стопанисване на водното богатство в региона на Родопите – нашия дом“, допълни тя.

От Българско движение „Син флаг“ също оценяват високо резултатите от прилагането на програмата.

Изпитваме удовлетворение от успехите на децата и учителите в овладяването на нови за тях знания и умения в подкрепа на опазването на околната среда“, посочи Станимир Георгиев, председател на УС на Българско Движение Син флаг“. „От ранна възраст, още в детската градина, децата се учат как да събират разделно отпадъците, да пестят водата и енергията и да подпомагат защитата на биоразнообразието. Така в партньорство с „Девин“ помагаме на образователната система у нас да възпита съзнателни граждани с грижа за природата“, каза още той.

„Влез в зеления кръг“ е най-голямата инициатива у нас за мащабно въвеждане на екообразованието в България по методологията на световната програма „Екоучилища“. Проектът започва през октомври 2022 г. и се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Министерството на околната среда и водите. Работата на учебните заведения по програмата ще продължи в рамките на цялата учебна година. „Девин“ отново ще организира и конкурс за „Екокод“ за училищата и детските градини, които са се представили най-креативно в усвояването на зелената методология.  

===

За „Девин“ ЕАД

От създаването си през 1992 г. „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.  

„Девин“ ЕАД е отговорна компания, която инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 г. „Девин“ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от международната консултантска организация по климата CO2logic и утвърдена от акредитирания и независим сертифициращ орган Vinçotte. „Девин“ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт.

Компанията притежава престижния сертификат Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и отлично работно място в международен план.

От март 2022 г. „Девин“ ЕАД е носител на престижния сертификат B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите социални и екологични стандарти и поемащи дългосрочен ангажимент за положително въздействие върху обществото.

* публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българи са напуснали Ливан на борда на турски военен кораб
Дата: 10/10, 17:13

28 са убити при израелски удар по училище в Газа
Дата: 10/10, 17:021 Коментар

Мотоциклет се запали и изгоря при катастрофа на главния път София – Варна
Дата: 10/10, 16:56

Край с любим герой на България от "Новите съседи"
Дата: 10/10, 16:49

Журналистки и актьор вгорчиха деня на професор
Дата: 10/10, 16:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия