Байдън ще посети пострадалите от урагана "Милтън" райони


Дата: 13/10, 08:05

снимка: Пиксабей 

Президентът Джо Байдън ще посети пострадалите от урагана "Милтън" райони на щата Флорида. Преди това той обяви извънредно положение в щата.

Посещението на Байдън в района на залива Тампа и Сейнт Пийт Бийч е планирано да започне днес сутринта местно време. След пристигането си във Флорида президентът на САЩ ще обиколи с хеликоптер пострадалите от урагана "Милтън" райони, предава БНР. 

След обиколката Байдън ще се срещне с представители на местните власти и федерални служители, участващи в справянето с последиците от бедствието, за да получи подробна информация от тях.

Преди посещението Джо Байдън обяви с декларация бедствено положение във Флорида, което ще позволи да бъде отпуснато значително федерално финансиране за подпомагане на възстановяването на щата.

По досегашни оценки общите икономически загуби от ураганите "Милтън" и "Хелейн", които удариха югоизточната част на САЩ в разстояние на по-малко от две седмици може да надхвърлят 200 милиарда долара. Джо Байдън заяви, че Федералната агенция за управление на извънредни ситуации разполага с достатъчно ресурси, за да отговори на непосредствените нужди на пострадалите след двете бедствия. Но той предупреди, че ще е необходимо Конгресът да отпусне повече средства, които ще са за дългосрочно възстановяване.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Добри са условията за туризъм по планините
Дата: 13/10, 10:13

Земетресение тази сутрин се усети и в България
Дата: 13/10, 09:56

Националната кампания на А1 IONLINE учи подрастващите на безопасно поведение в дигитална среда
Дата: 13/10, 09:50

Лили Иванова с концерт тази вечер в Кърджали
Дата: 13/10, 09:44

Опасна маска за Halloween крие химически рискове
Дата: 13/10, 09:301 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия