Кметът на Варна иска извънредна сесия на общинския съвет през август


Дата: 31/07, 09:12

Кадър Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев поиска да се свика извънредно заседание на Общинския съвет през месец август. Целта е да бъде отново проведено гласуване във връзка с отпускането на 80 000 лв. от бюджета на Общината за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти.

По време на сесията на ОбС в понеделник 30 от съветниците гласуваха "въздържал се“ допълнението на Капиталовата програма на Община Варна за 2024 г., с което на практика се блокира усвояването на 100 милиона лева от държавния бюджет по Инвестиционната програма на Министерството на финансите за общински проекти, обясни кметът Коцев.

В национален ефир той призова общинските съветници да проявят здрав разум и да преосмислят решението си. Като пример за нанесена щета той посочи изгубената вече възможност за строеж на нова сграда на Математическата гимназия по тази програма. Тези проекти – за улици и булеварди, два нови парка в "Младост“, зала "Простор“, залата за бадминтон, Аспарухов парк, буферни паркинги, тротоари и подлези, улично осветление, междублокови пространства и други стратегически проекти за града, не са партийни. Тази атака не е срещу мен, това са проектите на всички варненци и те ще бъдат най-големите губещи, коментира кметът Коцев.

Тази програма, гласувана от Народното събрание в края на миналата година и актуализирана преди дни, е предвидена за всички общини, но Варна е блокирана на финалната права, подчерта той. Благомир Коцев  отново напомни, че преди 6 месеца Общината не е разполагала с готови проекти, освен този за Регионалната библиотека "Пенчо Славейков“, но администрацията е положила огромни усилия за кратко време да изготви подходящи предложения за включване в програмата на Министерството на финансите.

В заключение кметът Благомир Коцев съобщи още, че има избран изпълнител и Община Варна започва ремонт на скъсания тръбопровод във Варненското езеро. От миналата седмица вече има и открита строителна линия за изграждане на нова сграда на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Протести срещу скъпия живот и гръцкия премиер
Дата: 09/09, 01:30

Фриц: Знам от колко време чакаме шампион, съжалявам, че не сполучихме днес
Дата: 09/09, 01:15

Синер посвети успеха на болната си леля
Дата: 09/09, 01:00

Първата хип-хоп адаптация на класическата приказка на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата"
Дата: 09/09, 01:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 09/09, 00:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия