Виктория Томова отрази 4 мачбола и спечели в Ухан


Дата: 08/10, 12:17

Булфото

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова започна с победа на WTA 1000 турнира в Ухан, Китай.

Тя направи обрат срещу Ашлин Крюгер от Съединените щати и се наложи с 1:6, 7:6(8), 7:5 след повече от два часа и половина игра. Във втория сет нашата представителка спаси общо четири мачбола, предаде БНР.

Още в първия гейм Виктория имаше точка за пробив, но не успя. Веднага след това Крюгер направи брейк. До края на сета 48-ата в света Томова успя да вземе подаването си само веднъж – за 1:3.

В следващата част българката проби за 2:0, но не успя да затвърди. 29-годишната софиянка осъществи нов брейк в шестия гейм при третата си възможност. При 5:3 Вики сервираше за изравняване на частите, но американката поведе с 40:15 и върна пробива. В десетия гейм Томова имаше сетбол, но не успя да го реализира.Така се стигна до тайбрек. В него размяната на половините на корта дойде при 3:3 точки. След това 65-ата в ранглистата Крюгер дръпна с 6:3. Вики отрази два мачбола при сервис на съперничката, а след това и третия при свое подаване. После тя стигна и до нов сетпойнт, но не успя.  След това, при 7:8 първата ни ракета отрази и четвърти мачбол, а веднага след това реализира третия си сетбол.

В решаващата част американката проби за 2:0, но Томова веднага направи рибрейк. Тя продължи серията си и взе подаването на опонентката, за да поведе с 3:2. За съжаление обаче Крюгер пак проби, при това на нула. В осмия гейм Виктория отрази два брейкбола и взе подаването си. Веднага след това българката проби на 15 за 5:4 и след това сервираше за място във втория кръг. Томова поведе с 40:15, но пропиля двата си мачбола и впоследствие загуби тази игра. Тя не се отчая и тутакси направи нов брейк и отново подаваше за победата. Вики отново стигна до мачпойнт и този път успя да спечели.

Във втория кръг българката се изправя срещу четвъртата поставена и шампионка от турнира в Шанхай Коко Гоф от Съединените щати.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Масово клане в Хаити: Над 70 души са убити
Дата: 08/10, 14:54

Мащабна инвестиционна програма за над 12 милиона лева реализира Община Разград през лятото и есента
Дата: 08/10, 14:50

Руските власти евакуират Крим
Дата: 08/10, 14:47

Напишете името и рождена дата на ръцете си, зоват властите преди урагана "Милтън"
Дата: 08/10, 14:38

Повечето българи са на мнение, че Шенген е сред основните постижения на ЕС
Дата: 08/10, 14:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия