Балъков: Казвахме му железен, Трифон заслужава това


Дата: 14/07, 19:48

Кадър Нова

Националите отбелязват годишнината със събиране на средства за паметник на Трифон Иванов и фондация за лечение на спортисти и деца

Тази вечер е финалът на европейското първенство по футбол. Минаха 30 години от онова лято, в което Господ беше българин. В историите на Мария Йотова днес ви срещаме с Красимир Балъков – той беше част от онзи отбор, който ни накара поне за малко да забравим проблемите на едва започналия преход.

Кръглата годишнина се отбелязва с два много важни акта на солидарност – събиране на средства за изграждане на паметник на великия Трифон Иванов и фондация, която основават националите ни. В критични моменти, тя ще подпомага лечението на спортисти и деца. 

"Събрахме около 20 000 лева за Туньо, ще бъдем много щастливи паметникът му да бъде осъществен възможно по-бързо, за да бъде пример и да помнен от младите. Трифон беше един от най-добрите футболисти в Европа и света. Той държеше цялата защита, железен му казвахме. А беше и страхотен човек, заслужава това", разказва той.

"Етър" дава петима души на златния отбор през 1994 г. - Илиян Киряков, Бончо Генчев,Трифон Иванов, Цанко Цветанов и самия Балъков. "Причината е, че треньорите в ДЮШ са работили много добре и това даде плодове", смята той.

Спомня си, че когато решава да остане в "Етър" и да не преминава в ЦСКА, го наказват да не играе 2 години, но следват масови протести и блокада на магистрали. Така впоследствие решението е отменено. Но с условие - три години да няма право да премине в български отбор. Всяко зло за добро - така е трансфериран в "Спортинг" Лисабон за 1,2 млн. долара. А заплатата му скача от 250 лева на 8000 долара. Останалото е история.

Футболната легенда Красимир Балъков ще бъде специален коментатор на решаващия двубой между Испания и Англия от Берлин. От 20:30 ч. по DIEMA SPORT 3 ще започне и студиото „Футболфест“, което след 21:00 ч. ще продължи и по NOVA.

Феновете ще могат да проследят грандиозният финал на UEFA EURO 2024 от 22.00 ч. в ефира на NOVA и DIEMA SPORT 3, както и онлайн на стрийминг в платформата PLAY DIEMA XTRA и на спортния портал Gong.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ваня Григорова маймуняса с дъщеря си в Инстаграм и Фейсбук
Дата: 16/08, 19:43

Стефка Костадинова и Христо Стоичков са бесни от критиките, че медалистите ни не са българи
Дата: 16/08, 19:41

Искат видеонаблюдение в асансьорите и коридорите на парламента
Дата: 16/08, 19:40

Пожар гори в складове на бившия ремонтен завод в Шумен, ограничено е движението в района
Дата: 16/08, 19:36

Тревожни данни: Всеки втори у нас играе хазарт, 13-годишни имат зависимост към дрогата
Дата: 16/08, 19:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия