Илхан Кючюк: Хората не гласуваха за ДПС заради Пеевски, а заради идеите


Дата: 14/07, 20:14

Кадър БТВ

Илхан Кючюк: Да стана председател на ДПС не е на дневен ред

По думите му дълбочината на кризата предполага по-силно оперативно участие на Ахмед Доган в партията

„Това не е на дневен ред“, каза в интервю за предаването „120 минути“ зам.-председателят на ДПС и евродепутат Илхан Кючюк в отговор на въпрос дали би поел да е председател на ДПС, ако бъде предложен.

„Текат много спекулации чрез медийните бухалки, основно регионални, че всички действие на Илхан Кючюк били насочени натам. Не, това не стои на дневен ред“, уточни той.

Евродепутата заяви, че неговата битка е за това ДПС да бъде демократична партия.

„Да, всеки ще загуби по малко. Да, всеки ще трябва да плати някаква цена. Ще бръкнат и в най- интимното пространство на човека. Нещо, което виждаме, че се случва вече. Но смятам, че тази цена си заслужава“, коментира зам.-председателят на ДПС.

На въпроса дали новият лидер на ДПС отново ще бъде посочен от Ахмед Доган той обяви, че и последните избрани на национални конференции, не са били посочени от Доган.

По думите му е имало дебат в партията дали в устава да е предвиден специален статут за почетния председател повечето членове на партията са казали „да“.

„Дълбочината на кризата предполага по-силно оперативно участие на Ахмед Доган в ДПС“, смята Кючюк.

Според него почетният председател не би се поставил в зависимости, от които да не може да се освободи и решенията за бъдещето на движението ще бъдат взети скоро.

„Хората не гласуваха за ДПС заради Делян Пеевски, а защото вярват в идеите и принципите на Движението за права и свободи“, коментира още зам.-председателят на партията.

Напрежението в ДПС  беше породено от гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли.

В предаването „Тази сутрин“ по bTV в деня на гласуването на правителството Рамадан Аталай обяви, че Ахмед Доган е поискал движението да не го подкрепя. Същия ден той беше изключен от парламентарната група на ДПС.

Част от депутатите на ДПС гласуваха „против“ проектокабинета „Желязков“. Последва среща на 6 юли с тях на Ахмед Доган в лятната му резиденция „Росенец“ край Бургас.

На 7 юли Пеевски излезе с писмо, озаглавено „Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“. На следващия ден той се срещна в хотел в София с областни председатели на партията.   

На 10 юли Доган  призова за оставката на Пеевски и написа, че в Движението има опит за вътрешнопартиен преврат, „за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията“.

Продължаваме с екипа ми, с изпълнението на ангажиментите си за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, написа Пеевски.

На 11 юли 17 депутати бяха изключени от парламентарната група на ДПС, а след това още четирима пуснаха сами. Така групата остана с 23-ма членове и от втора политическа сила в парламента стана четвърта.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Шофьори в района на Дунав мост при Русе: Няма патрулна кола, всичко е забито с камиони, термометрите в колите показват 44°
Дата: 16/08, 17:26

Ето къде през почивните дни няма да има ток във Варненска област
Дата: 16/08, 17:14

Кученца от приюта в с. Каменар очакват бъдещи осиновители
Дата: 16/08, 17:14

Пъстърва на грил с билков лимонет и задушени зеленчуци - лесна и бърза рецепта за вкусен летен обяд
Дата: 16/08, 17:10

Износът на български компании с Lidl нараства с 11,6% през първата половина на 2024 г.
Дата: 16/08, 17:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия