Пъстърва на грил с билков лимонет и задушени зеленчуци - лесна и бърза рецепта за вкусен летен обяд


Дата: 17/08, 13:07

https://www.gotvi.lidl.bg/recipes/p-st-rva-na-gril-s-mentov-limonet-i-zaduseni-zelencuci

Търсите бързо и лесно предложение за хапване, с което да впечатлите всички на семейната трапеза? Пъстървата на грил с билков лимонет и задушени зеленчуци е едно идеално решение, когато искате без сложни техники и дълги часове престой в кухнята да приготвите вкусно и запомнящо се ястие, което ще се хареса на всички. От ключово значение за добрия резултат при всяка рецепта са качествените и свежи продукти. С такива можете да се сдобиете лесно, бързо и удобно от всеки Lidl. Собствените марки на веригата гарантират качествени и проверени продукти с оптимално съотношение качество-цена. За познавачите на рибата вече е ясно, че в Lidl винаги могат да разчитат на богато разнообразие от риба и рибни продукти под собствената марка „Порция свежест“. А че те са предпочитан избор за голяма част от българските потребители става ясно и от проучване на GfK, което отличи Lidl като първи избор на потребителите за закупуване на прясна риба в България*.

 

Пъстърва, сьомгова пъстърва, шаран, ципура, лаврак, толстолоб, амур… пресните рибни предложения в Lidl наистина са повече от разнообразни, като голяма част от тях са отгледани не къде да е, а именно в България. Рибните продукти „Порция свежест“ са атмосферна опаковка, която не позволява да се развиват бактерии и запазва месото чисто в рамките на срока му на годност и при съответните хладилни условия.

Повече информация за проучването и “РибоLOVE-а” в Lidl тук, а сега е време да преминем към представянето на рецептата за пъстърва на грил с билков лимонет и задушени зеленчуци. Нека разберем какво ще ви е необходимо да наредите на готварския плот у дома.

 

Необходими продукти за 4 порции:

4 дъгови пъстърви “Порция свежест” - приблизително по 350 г. всяка;

 

Начин на приготвяне:

Започвате като измивате добре пъстървата и я овкусявате със сол и черен пипер. След това я изпичате на грил или в грил тиган от двете страни до готовност. Ментовият лимонет приготвяте, като изцеждате сока от лимоните, смесвате го с маслиновото масло и ситно нарязаните листенца мента и разбърквате добре.

Следващата стъпка е в дълбок тиган да загреете маслиновото масло и да задушите под похлупак почистените зеленчуци, нарязания чесън и сушените домати. Малко преди да станат готови добавяте маслото и прясната мащерка и разбърквате добре, докато маслото се разтопи. Накрая отново подправяте със сол и черен пипер на вкус така, както най-много ще ви се услади това прекрасно ястие. Времето за приготвянето на рецептата за пъстърва с билков лимонет и задушени зеленчуци е само около 30 минути, а вкусът ѝ със сигурност ще бъде запомнен за много по-дълъг период от време. Особено, ако използвате качествените и свежи предложения от серията “Порция свежест на Lidl.

За финал ще споделим - не се притеснявайте, ако искате да експериментирате с различни подправки и комбинации от зеленчуци, за да откриете своя уникален вкус по тази рецепта.

 

*Лидл България е номер 1 магазин за риба в България по обем на продажбите (в kg) в категория „прясна риба“ (n=1155 домакинства, пазаруващи категорията). Това сочат данните от маркетинговото проучване на GfK „Потребителски панел“. Проучването е национално представително сред 2500 домакинства от цялата страна. Потребителски панел следи покупките на домакинствата на продукти от бързооборотния сектор за домашна консумация. Данните касаят домакинското потребление и се събират на ежедневна база чрез приложението GfK SmartScan и сканиращо устройство. Анализът покрива календарната 2023 г.

 

* публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как се справиха шофьорите на бул. "Васил Левски" във Варна
Дата: 11/09, 16:32

Наказаха медицинска сестра, тормозила дечица в забавачка в Търговище
Дата: 11/09, 16:23

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 11/09, 16:20

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 11/09, 16:20

Аламанов: Ако имахме нормална прокуратура, безобразията на "Възраждане" щяха да са спрени отдавна
Дата: 11/09, 16:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия