Какво има от обратната страна на Луната


Дата: 19/09, 20:59

Кадър: Нова тв

Американските мисии „Аполо” през 60-те и 70-те години си тръгнаха със стотици килограми лунна скала за изучаване. Китай вече два пъти успя да кацне на обратната страна на Луната. А мисията „Чанге-6” се справи със задачата да вземе проби от почвата, което е огромен успех.

Кацането на обратната страна е особено сложно, защото няма пряка връзка със Земята. Учените искат да анализират как се различават двете страни на Луната, съобщава Нова тв.

Китай иска да изследва Луната не само със сонди, но и с астронавти. В края на това десетилетие, Пекин планира да кацне екипаж на Луната и да създаде изследователска станция. Китайска технология е възможността в изследването на Космоса.

Със своята програма „Артемис”, американците искат да върнат астронавтите на Луната преди китайците. И тук се намесва Европейската космическа агенция. Важен модул на космическия кораб „Артемис” – „Орион” идва от Европа. Той ще ни помогне за захранването на „Орион”. 

Докато американците гледат на Луната като на спирка по пътя към Марс, Улрих Валтер смята, че Китай има други интереси. Те са да образоват младите хора и да ги вдъхновят. И второ, да насърчат технологиите. В техния петгодишен план ясно заявява, че космическите пътувания са двигател на технологиите за тях и искат да мотивират младите.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Федералният резерв понижи сериозно водещата си лихва
Дата: 20/09, 01:30

Британският министър на външните работи призовава за незабавно прекратяване на огъня между Израел и „Хизбула“
Дата: 20/09, 01:021 Коментар

Облаци и до 24 градуса в петък
Дата: 20/09, 00:40

Монако победи Барселона
Дата: 20/09, 00:24

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 20/09, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия