Аламанов: Ако имахме нормална прокуратура, безобразията на "Възраждане" щяха да са спрени отдавна


Дата: 11/09, 16:18

Кадър ФБ

Комуникационният експерт Любомир Аламанов направи коментар за готвения закон на "Възраждане".

Ето какво пише той:

"Няколко бележки по отвратителния законопроект на Възраждане

Ситуацията накратко:

Законопроектът предвижда, че всеки, който получи 1000 лв. в рамките на месец от "чуждестранни лица", трябва да се регистрира като "чуждестранен агент" в НАП, а това да се отрази в регистрите на Булстат като основен атрибут на всяко физическо или юридическо лице.

"Приложното му поле обхваща случаите на извършване на разяснителни, обучителни, информационни, агитационни и други кампании; предоставянето на социални, потребителски и други услуги, както и всяка друга дейност с нестопанска цел в частна или обществена полза; реализацията на проекти, насочени към отделни социални групи от обществото."

"А всеки регистриран "чуждестранен агент" няма право да извършва дейност в държавни и частни детски градини, училища и центрове за подкрепа на личностното развитие, в държавни и частни университети, в обекти и ведомства на министерството на отбраната, в обекти свързани с националната сигурност на страната, в БАН, министерството на правосъдието и МВР. Забранява им се да участват в политически дейности, лобиране, предизборна агитация, както и в дейности, които могат да окажат влияние върху вътрешната или външната политика на страната."

На практика:

1. Законопроетът внушава, че всяко финансиране от чужбина е потенциален проблем.

2. Законопроетът приравнява всяко лигитимно финансиране на проекти към политическо инфилтриране.

3. Законопроетът слага стигма над всеки, който се опитва да финансира дейността си, за която няма държавни средства или политическа воля.

4. Възраждане лъжат, че в момента нямало ясна проследяемост кой какви средства получава - не, не е вярно, има. Всички проекти и спонсорства публично се обявяват на няколко места.

5. Възраждане лъжат, че този законопроект е копие на американския - не, не е вярно. Копие е на руския, с ограничаване на граждански права, с отстраняване на организации от обществения контрол, с жигосване и рестрикции.

6. Възраждане лъжат, че целят само изсветляване - не, не е вярно. Целят откъсване на обществото от цивилизационни ни избор да сме част от света.

7. Възраждане искат да изгонят добрите учители, защото всеки учител, който получи 500 евро от спонсор да отиде на специализация, няма да има право да работи в държавно учебно заведение.

8. Възраждане искат да изгонят добрите ученици, защото всеки ученик, който спечели 500 евро от международна олимпиада, няма да може да получава държавна стипендия.

9. Възраждане искат да забранят на всеки общественик, който е спечелил награда някъде по света, да няма право да се занимава с политическа или обществена дейност. Или да прави информационни кампании.

10. Възраждане искат да ограничат всички стипендии, семинари, обучния и каквато и да е друга дейност по повишаване на квалификацията на всеки български учен, защото ще е заплашен от изгонване от БАН и всички учебни заведения.

11. Възраждане искат да спрат информационната дейност на всички организации, които запълват дефицитите на държавата.

12. Възраждане ще направят така, че десетки жертви на насилие ще бъдат оставени без сигурно място, където да потърсят помощ.

13. Възраждане ще откъснат учениците от световните олимпиади и състезания.

14. Възраждане ще откъснат учените от научните конференции.

15. Възраждане ще откъснат културната общност от целия културен обмен по света.

16. Възраждане искат да поколенията да са откъснати от света, за да са тъпи и лесно манипулируеми.

17. Възраждане искат да ни откъснат от цивилизацията.

18. Възраждане искат да внушат страх към свободата на мислене, изразяване и отстояване на човешките права.

19. Възраждане целенасочено провокират всички, защото те се хранят с хаос и омраза.

20. Възраждане разчитат да стане скандал и да истеризират за глупостите си от парламентарната трибуна и от медиите.

21. А най-опасното е, че конкретиките по прилагането на този мракобесен закон са оставени целенасочено на подзаконови Наредби, които някои Държавни агенции ще си приемат тихомълком след това. Когато няма контрол, когато могат да си напишат всичко, което си искат.

Трябват обединени усилия, за да се демонстрира катастрофалните последици от подобно поведение. И никой отчаян политик, който иска да се направи на евроатлантик, няма право да казва, че Възраждане са за уважение. Ако иска да остане в политиката, разбира се.

Да се надяваме, че партията ГЕРБ, която вече отчаяно иска да й се дават допълнителни депутати, защото е некадърна да направи правителство, този път няма "да гласува напук на ППДБ", както сами признаха при срамното си гласуване за забрана на ЛГБТИ комуникацията, и няма пак да подкрепи про-кремълските мечтания на Възраждане да ни направят за смях на цивилизования свят.

Да се надяваме, че този път ППДБ ще са в комисиите и в зала и категорично ще гласуват против мракобесието.

Толкова е срамно всичко, което става.

Днес стикери по сайтовете.

Утре ще поискат жълти звезди по реверите.

После може и комините да запушат.

И без това активисти на Възраждане непрекъснато говорят как всеки свободомислещ трябва да се изпрати в Белене. Ако имахме нормална прокуратура, тези политически безобразия щяха да са спрени отдавна.

Самото допускане на подобно мракобесие е крах на политическата система.

За финал, колеги журналисти, ако това нещо се приеме, всяка медия, която е получила реклама от чужда компания или по CSR-проект е получила финансиране, няма да има право да получава средства по програми и европроекти. И всеки един от вас автоматично става "чуждестранен агент". И никой от вас никога няма да може да започне работа в никаква държавна институция. Да си знаете, като пак разпространявате фашизоидните измислици на псевдопатриотите.

Алчността за власт създава чудовища. И съсипва държавата.

Целият текст - в коментар.

Спокоен ден!"


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Очевидци: Воден тигър изплува край Камчия! Те обаче му се радват
Дата: 17/09, 18:32

Дисциплинарната комисия глоби сериозно Левски и ЦСКА София
Дата: 17/09, 18:32

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 17/09, 18:30

Тийнейджърка отвори ел. табло в парк в Перник, за да си зареди телефона
Дата: 17/09, 18:22

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 17/09, 18:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия