Тошко Йорданов: ПП нямат право да говорят, те забъркаха кашата


Дата: 19/08, 15:43

Булфото

В парламента трябва да се опитаме да оправим кашата, която забъркаха ПП, заедно с ГЕРБ и ДПС

Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН), отправи сериозни обвинения към управляващите политически сили за последните промени в Конституцията. Той определи ситуацията като "логичен резултат" от вредните поправки, които бяха направени с активното участие на "Продължаваме промяната" (ПП), ГЕРБ и ДПС, цитира Дунав мост.

Това изявление бе направено в ефира на Българското национално радио, където Йорданов коментира отказа на президента Румен Радев да издаде указ за назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер. Според него, причина за това е присъствието на Калин Стоянов като вътрешен министър в предложеното от нея правителство.

Йорданов подчерта, че това е резултат от конституционните промени, направени от ПП, ГЕРБ и ДПС, които, по думите му, целят да ограничат правомощията на президента и да направят бъдещото служебно правителство зависимо от управляващите политически сили. Той обясни, че повечето хора в създадената от тях "домова книга" са били избрани от ГЕРБ и ДПС, което поставя държавата в настоящата политическа криза.

Председателят на ИТН беше категоричен, че основната отговорност за създалата се ситуация е на лидерите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков, Христо Иванов, както и на Бойко Борисов от ГЕРБ и Делян Пеевски от ДПС. Той добави, че действията им са довели до политическо напрежение и несигурност в държавата.

Йорданов не скри възмущението си от подадения сигнал от Горица Грънчарова-Кожарева до главния прокурор за оказан политически натиск върху нея при съставянето на служебния кабинет. Според него, именно конституционните промени са заложили политическия натиск със самото им приемане, което дава възможност на управляващата партия или коалиция да упражнява контрол върху служебния кабинет още при неговото съставяне.

Йорданов също така отправи остри критики към експертите по право, които, според него, са "забъркали най-голямата юридическа каша" в България. Той подчерта, че тези, които са участвали в конституционните промени, сега се опитват да се измъкнат, като си прехвърлят вината един на друг и говорят за политически натиск.

В заключение, лидерът на ИТН призова депутатите в парламента да се опитат да "оправят кашата", която, по думите му, е била създадена от "Продължаваме промяната", ГЕРБ и ДПС. Йорданов беше категоричен, че представителите на ПП нямат право да говорят по темата и че единственото, което могат да направят, е да се извинят на цялото българско общество за "нелепостите", които са сътворили в Конституцията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Грузинец измина 33 км на мотор по вода в Черно море
Дата: 12/09, 07:31

Индипендънт: "Хийтроу" може да загуби 4 милиона пътници заради бюрокрация
Дата: 12/09, 07:27

Часове след дебата им: Тръмп и Харис заедно почетоха жертвите на 11 септември
Дата: 12/09, 07:24

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 07:20

Делото "Дебора": Очаква се да говори ключов свидетел
Дата: 12/09, 07:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия