8 деца от Варна с медали в Националната SmartyKids Олимпиада


Дата: 15/07, 14:28

На 29 и 30 юни 2024 г. в Гранд хотел Милениум, София, се проведе Националната SmartyKids олимпиада по ментална аритметика. Събитието събра на едно място над 300 деца на възраст между 5 и 14 години, а най-малкият участник - Елиза Стоянова от Варна - е само на 4 години и половина. 24 деца от Варна се включиха в събитието, като 8 от тях се завърнаха с медали. Трима от тях се завърнаха с шампионска титла. Ето и имената на отличените деца от град Варна:

Шампиони:

Медал за 1-во място:

Медал за 2-ро място:

Медал за 3-то място:

Първият ден беше посветен на състезателната част – участниците имаха важната задача да демонстрират своите умения и знания в менталната аритметика. Водещите на събитието, Жени Жекова и Бойко Кръстанов, се погрижиха за доброто настроение на участниците и ги заредиха с много усмивки и положителни емоции. Специален гост на събитието беше любимият герой на всички деца – Смарти! Той окуражаваше децата и се снимаше с тях както през първия състезателен ден, така и в деня на награждаването.

След състезанието всяко дете получи раничка, пълна с изненади както от SmartyKids, така и от спонсорите Smart Organic и Roshen. Като спонсори на събитието се включиха още Издателство Клевър Бук и образователната платформа Уча.се.

На втория ден се проведе церемонията по награждаване. Всички гости споделиха много усмивки и емоционални мигове, благодарение на празничната програма. Със специален видео поздрав към всички участници и техните родители се включи неотразимата Мария Илиева. Голямата изненада за всички беше магичното представление на Боби Шоу – илюзионистът, който вдигна публиката на крака със своите трикове.

Повече от 120 деца бяха отличени с медал и наградени със специални награди за своето представяне, сред които телескоп, научен STEM комплект и страхотни книги. Шампионите, освен сертификат, медал и шампионска купа, получиха ваучер за безплатен месечен абонамент към образователната платформа Уча.се, както и парична награда от 200 лв.

Националната SmartyKids Олимпиада се утвърди като най-мащабното събитие по ментална аритметика, провеждано в България през 2024 година. Екипът на SmartyKids потвърди, че предстоящата Олимпиада през 2025 се очертава да бъде още по-грандиозна и мащабна от преди. Ежегодното състезание е от изключителна важност, то репрезентира една общност от стотици мотивирани и успешни деца, родители и преподаватели. Такива събития предоставят платформа на децата да покажат своите способности, да получат признание и да отпразнуват своите постижения. Освен това, участието в тях помага за изграждането на увереност, устойчивост и любов към ученето. Радостта и вълнението, изпитани по време на тези състезания, създават спомени за цял живот и мотивират децата да продължат да се стремят към изключителни постижения в академичен и личен план.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тръмп обмисля прекратяване за покупка на електромобили
Дата: 20/08, 02:16

Насладете се на уникални римски пици с жив квас пред Летния театър във Варна
Дата: 20/08, 01:40

Изгоненият бивш конгресмен Джордж Сантос се призна за виновен по обвинения в корупция
Дата: 20/08, 01:21

Тенденции за златните обеци през 2024
Дата: 20/08, 01:00

Защо да изберете квартал Кръстова вада при покупка на жилище?
Дата: 20/08, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия