БАБХ с притеснителна информация относно храните


Дата: 15/07, 14:50

Снимка Булфото, архив
    
В София от началото на месец юни досега са постъпили над 240 сигнала за нередности в Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Най-честите проблеми са за храни с изтекъл срок на годност, некоректно предоставена информация за потребителите и неспазване на хигиената, предава ИА Фокус.

"Храните, които изискват специални условия за съхранение са най-вече мляко, млечни продукти, риба и рибни продукти. Аз бих посъветвала потребителите да си купуват храни от регламентирани места и изключително изчерпателно да четат етикета от производителя“, казва д-р Ивелина Стоянова, главен инспектор в дирекция "Контрол на храните и граничен контрол“ пред bTV.

От БАБХ припомнят, че е важно също да проверим и опаковката на продукта. Тя трябва да е с ненарушена цялост и върху нея на видно място, с четлив шрифт, трябва да е посочен производителят или вносителят на продукта. Ако такава информация липсва, това означава, че продукта е с неизвестен произход.

А при продажба на непакетирани храни, на мястото на предлагането им трябва да бъдат обявени наименованието на продукта и името на производителя. 

В случай, че потребителят се усъмни в качеството на храната или установи някаква нередност, трябва да запази касовата бележка и оригиналната  опаковка на продукта. С тях той може да подаде сигнал до БАБХ на телефон 0700 122 99, или на уебсайта им онлайн.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненци излизат на протест
Дата: 20/08, 08:58

Петър Чобанов е на круиз и не иска да бъде премиер, обяви политолог
Дата: 20/08, 08:54

Слави Василев: Има реални аргументи, които показват връзките на Калин Стоянов с Пеевски
Дата: 20/08, 08:43

Въвеждат важни промени за много софианци
Дата: 20/08, 08:42

Боят и стрелбата в Халкидики: Ето версията на българите, участвали в мелето
Дата: 20/08, 08:36

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия