Дюбоа нокаутира Антъни Джошуа


Дата: 22/09, 07:37

кадър: DAZN

Даниел Дюбоа нокаутира Антъни Джошуа в петия рунд на главната битка на боксовата галавечер в Лондон, която се проведе в нощта на събота (21.09) срещу неделя (22.09).

Двамата колоси кръстосаха ръкавици пред 96 000 души на “Уембли”. Настоящият шампион на Световната боксова федерация (IBF) Даниел Дюбоа прати съперника си в нокдаун в четири от петте изиграни рунда и доминира от първата до последната минута на битката. Силен ъперкът от страна на Ей Джей вдъхна увереност на олимпийския шампион от Лондон 2012-а, но когато се впусна в атака, за да обърне хода на битката, той бе контриран с дясно кроше, предадеСпортал. 

Това бе четвъртата загуба в кариерата на 32-годишния англичанин и едва първа с нокаут, след като не може да седи на краката си, тъй като досега имаше загуба с технически нокаут от Анди Руис през 2019 година, както и две поредни поражения със съдийско решение от световния шампион Александър Усик през 2021-а и 2022-а. Ел Джей бе в серия от четири поредни победи, като вярваше, че може да продължи и успешната си серия на "Уембли", записвайки четвърти успех, но сънародникът му го нокаутира, нанасяйки му първа загуба на най-емблематичния стадион на Острова.Победителят Дюбоа защити титлата си в Световната боксова федерация (IBF), която спечели преди няколко месеца, и вече има 22 победи и само две поражения в професионалната си кариера. 27-годишният боксьор спечели битката за най-добър британец в тежката категория, при това безапелационно в дебюта си на "Уембли" пред близо 100 000 фенове на бокса.

Сега Динамита ще очаква сблъсък с шампиона Усиек, от който ще търси и реванш след поражението през 2023 година във Вроцслав.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Избраха Румен Евтимов за "Пътен полицай на годината"
Дата: 22/09, 10:261 Коментар

Разлог се прощава днес с капитан Венцислав Дункин
Дата: 22/09, 10:07

Григор Димитров без повече мачове на Laver Cup заради физически проблеми
Дата: 22/09, 09:501 Коментар

Без вода в неделя ще е част от "Аспарухово"
Дата: 22/09, 09:41

Дюбоа: „Нямаше как да не спечеля"
Дата: 22/09, 09:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия