ГДБОП пусна кадри от акцията във Варна


Дата: 20/09, 20:36

Снимка ГДБОП

Един от най-големите производители в България на марихуана за медицински цели е ръководил престъпната група, създала 13 наркооранжерии във Варненска област, които бяха разкрити при акция на ГДБОП тази седмица.

Това стана ясно в съдебната зала при разглеждане на мярката за неотклонение на 31-годишния мъж. Той посочи, че той има разрешение от Министерството на земеделието и храните и при регулярните проверки на оранжериите не е установявано наличие на активно вещество над допустимите норми. Освен това обвиняемият изтъкна, че е семеен, с постоянен адрес, чисто съдебно минало и има насрочена дата за операция. Варненският окръжен съд обаче го остави в ареста заради опасност да се укрие и да се опита да попречи на разследването.

Зад решетките остават още двама членове на престъпната група – на 33 и на 32 години. По-възрастният има три предишни присъди за престъпления, свързани с наркотиците, като последната е от тази година. Под парична гаранция беше пуснат четвъртият обвиняем, който е 24-годишен мъж.

При акцията на ГДБОП в нива край село Приселци бяха намерени засадени 2 750 растения от рода на индийския коноп. Общо 1 632 растения от същия вид бяха открити в останалите оранжерии. От една от тях, която е била маскирана като бункер, бяха иззети 270 кг суха тревиста маса.

При претърсванията бяха намерени още 215 кг трева, 45 литра от забранената и високорискова наркотична субстанция хексохидроканабинол, над 1000 желирани бонбона с психоактивно вещество, 1 700 „вейп“ устройства и 4000 капсули с течност за тях, както и 36 000 лева. Устройствата и пълнителите са се продавали в интернет.

На един от претърсваните адреси е имало инсталация за извличане на канабиноиди и производство на производни на тетрахидроканабинол вещества.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



19-годишен загина в тежка катастрофа в Сливен тази вечер
Дата: 20/09, 23:10

Григор Димитров с победа в “Лейвър Къп”
Дата: 20/09, 22:49

Байдън подготвя пакет оръжейна помощ за Украйна в размер на 375 милиона долара
Дата: 20/09, 22:37

В Шумен няма да вдигат такса смет поне до 2028-а
Дата: 20/09, 22:20

Националните отбори на България записаха победа и загуба в деветия кръг на Шахматната Олимпиада в Будапеща
Дата: 20/09, 22:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия