BMW Group обяви тъжна вест: Намерен е убит бившия топ дизайнера на "Ролс Ройс"


Дата: 15/07, 16:32

Кадър Пиксабей

От BMW Group обявиха в официално изявление, че са "дълбоко шокирани и натъжени" да чуят за насилствената смърт на бившия ръководител на дизайна в Rolls-Royce, Иън Камерън. 74-годишният Камерън е бил намерен мъртъв на 12 юли, след като е намушкан с нож в дома си в Бавария, Германия, съобщи днес местната полиция. Все още се издирва извършителят, предаде https://dizzyriders.bg.

„Ние сме дълбоко шокирани и натъжени от новината за нашия бивш дизайнер на Rolls-Royce. Нашите мисли са със семейството и приятелите му в тези трудни часове“, коментира BMW в изявление, изпратено по имейл до Automotive News Europe.

Съпругата на Камерън, Верена Клос, също автомобилен дизайнер по професия, успява да избяга в съседен имот и да предупреди службите за спешна помощ, се казва в изявлението на полицията. Нападението е извършено в дома на двойката близо до Хершинг на езерото Амерзее.

Разследващите проучват възможността нападателят да се е опитал да открадне част от колекцията ценни автомобили на Камерън. В репортажи на немски вестници се казва, че захранващият кабел към камерите за наблюдение на къщата изглежда е бил прекъснат.

Камерън се оттегля от Rolls-Royce през 2012 г., след като ръководи дизайна на редица ултралуксозни автомобили, които марката създава след преминаването си в редиците на BMW Group. В това число и възроденият по това време Phantom.



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тенденции за златните обеци през 2024
Дата: 20/08, 18:00

Защо да изберете квартал Кръстова вада при покупка на жилище?
Дата: 20/08, 18:00

Радев се среща с кандидатите от „домовата книга" утре
Дата: 20/08, 17:59

26-годишна звезда от българските сериали роди и кръсти бебето на Ален Делон
Дата: 20/08, 17:51

Инспекцията по труда: Най-много работещи без договори има в туризма
Дата: 20/08, 17:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия