Насладете се на уникални римски пици с жив квас пред Летния театър във Варна


Дата: 22/08, 05:07

Ако сте фенове на пицата, задължително трябва да посетите заведението Pizza600mm, което се намира на площадчето пред Летния театър във Варна. Там ще можете да се насладите на продукти с уникален вкус, грижливо подготвени за нас от домакините.

Става дума за римска пица с жив квас и класическа кръгла пица, а освен това за хора с непоносимости се предлага и безлактозна пица с продукти на Delishu, заквасено сирене от кашу.

Тук ще откриете още салати, предястия и прясна паста.

Семейният ресторант от италиански стил отвори врати през лятото на 2020 г. и от тогава досега натрупа сериозна популярност сред хората с изтънчени рецептори.

Римската пица (roma style) се пече в правоъгълни плоски тави в електрическа пещ и сe продава според теглото. Дължината на тавичката е 600 мм, от където идва и името на ресторанта. Храната, която се предлага, е полезна и здравословна, като в нея се използват изключително качествени италиански продукти.

Основното, което отличава тези пици от останалите, е това, че са с жив квас. Чрез дългосрочна и бавна ферментация между 24 и 48 часа, което е важна част от производството на тесто с квас, хранителните вещества като желязо, цинк и магнезий, антиоксиданти, фолиева киселина и други витамини от група В, стават по-лесни за абсорбиране от организма на човека. Квасът преработва въглехидратите от зърното и ги прави по-лесно усвояеми. Тестото, замесено с квас, е по-здравословно и не причинява тежест в стомаха.

Диабетиците също могат да консумират тестени продукти, приготвени с естествен квас, защото той води до намаляване на кръвната захар, за разлика от всеки друг хляб или тесто за пица, омесено с мая.

Хората, които имат чувствителност към глутен, също могат да консумират продукти с квас, защото именно процесът на ферментация превръща глутена в полезни аминокиселини, които се усвоят напълно. Хлябът или пицата с квас се препоръчват и на хората с наднормено тегло, които могат да си позволят да го включат в менюто си и да топят килограми.

Ще откриете емблематични пици като Маргарита, Капричоза, Калабрия, Зукини, Поло Верде, Салсича, Прошуто крудо, Бела Бианка, Вердуре Вегетарианска и много други.

В салатите пък присъстват свежи зеленчуци, киноа, ароматни италиански сирена и дресинги.

Ресторантът работи и с доставки за цяла Варна или вземане на поръчката на място. Ако получавате поръчката си с кола, ще Ви бъде донесена до бариерата на Летния театър. Телефон за поръчка и резервации - 052 600 606.

На сайта www.pizza600mm.com също можете да пускате своята поръчка.

Ресторантът работи всеки ден.

Можете да разгледате продуктите на Pizza600mm и в социалните мрежи:

Instagram: Pizza600mm

Facebook: pizza600mm

Tik Tok: @pizza600mm4

www.pizza600mm.com

Телефон за поръчки в целия град, както и за резервации: 052 600 606

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненец остана в потрес на ул. "Дунавски лебед": Тази гледка не се е образувала за минути
Дата: 12/09, 15:20

При бомбардировкав Ивицата Газа загина елитен футболист, съпругата му и четирите му дъщери
Дата: 12/09, 15:20

Крокодили плъзнаха между жилищните сгради в Нигерия
Дата: 12/09, 15:13

Сиромахов: Политиката е за бедни и гладни хора, които не могат да правят нищо друго в тоя живот. Нека им дадем шанс
Дата: 12/09, 15:12

12-годишно момче почина след падане от круизен кораб
Дата: 12/09, 15:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия