Тръмп обяви сенатор Джей Ди Ванс за своя кандидат за вицепрезидент


Дата: 15/07, 23:41

Кадър ФБ

Преди осем години, преди президентските избори през 2016 г. Джей Ди Ванс беше остър критик на Доналд Тръмп. Публично той нарече кандидата за президент на Републиканската партия "идиот" и каза, че е "неприемлив". В частни разговори той дори го сравни с Адолф Хитлер, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Но по времето, когато бившият президент предложи на Ванс да бъде негов партньор, роденият в Охайо политик се беше превърнал в един от най-яростните защитници на Тръмп, който застава до него дори когато други високопоставени републиканци отказаха да го направят.

Трансформацията на Джеймс Дейвид Ванс - от самоопределящ се като "никога не съм бил тръмпист" до твърд лоялист - го прави сравнително необичайна фигура във вътрешния кръг на Тръмп.

Демократите и дори някои републиканци се питат дали Ванс, който сега е сенатор от Охайо, се ръководи повече от опортюнизъм, отколкото от идеология.

Но Тръмп, който оцеля след опит за убийство на предизборен митинг в Пенсилвания в събота, както и много от неговите съветници смятат, че трансформацията му е истинска.

Те посочват, че политическите убеждения на Ванс - които смесват изолационизъм с икономически популизъм - съвпадат с тези на Тръмп и поставят и двамата мъже в противоречие със старата гвардия в Републиканската партия, където външнополитическите ястреби и евангелистите на свободния пазар все още имат влияние.

Сенаторът републиканец Джон Барасо от Уайоминг, когото Ванс определя като свой ментор, заяви пред Ройтерс, че Ванс е променил възгледите си за Тръмп, защото "е видял успехите, които президентът Тръмп като президент донесе на страната."

По-специално, отявленото противопоставяне на Ванс срещу американската помощ за Украйна във войната й с Русия е зарадвало най-много консервативните съюзници на Тръмп, дори и да е разстроило някои колеги сенатори.

"Той разбира какво цели Тръмп и за разлика от останалата част от Републиканската партия във Вашингтон, се съгласява с него". Заяви пред Ройтерс консервативният коментатор Тъкър Карлсън, отявлен привърженик на Ванс.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Всеки живущ в блока, кучета и котки задължително се вписват в Домовата книга
Дата: 21/08, 20:42

Важна фигура ДПС-Доган е прихваната от ГДБОП и НАП в мащабна схема за източване на ДДС
Дата: 21/08, 20:351 Коментар

Страшна глоба и съд, ако правите тези ганьовски работи в Германия
Дата: 21/08, 20:26

20-годишен удари пътник в автобус във Варна и му взе телефона
Дата: 21/08, 20:18

Доброволци в Каменар: Това е най най-тъжния пост, който някога сме правили
Дата: 21/08, 20:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия