Одитор: България е мутренска държава, българите са под робство на една шепа хора


Дата: 23/08, 10:43

Кадър ФБ

Според одитора Йордан Карабинов корупцията стои на първия ред в парламента

"България е пленена от мафията. Живеем в мутренска държава. Всяко кътче от обществото го осъзнава – от хората на улицата до тези във властта. Корупцията е така дълбоко вкоренена, че заема първия ред в парламента."

Това заяви Йордан Карабинов, одитор с дългогодишен международен опит, в интервю за БНР. Според него одиторските функции в България са пряко засегнати от тези процеси.

"Докато ни управляват корумпирани и продажни политици, нищо няма да се промени," отбелязва той. Според Карабинов, хората, които не участват в корупционните схеми, са обречени да нямат шанс за успех.

Той даде примери с освобождаването на одитори в големи държавни предприятия, чиито доклади не са угодни на ръководствата. В България съществуват институции, които действат като бухалки, а правоприлагащите органи работят само по поръчка, категоричен е Карабинов.

„Липсва политическа воля за справяне с корупцията – единственото, което виждаме, са безкрайни речи от сутрин до вечер. Историята ще ни запомни като държава, пленена от мафията.“

Карабинов подчерта, че заради шепа хора, цялото общество е под робство.

Той коментира и одиторската дейност на г-жа Кожарева, като я определи като грешна и несъстоятелна. „Одиторите не просто проверяват – те също следят за репутацията на хората. А г-жа Кожарева пропусна да отбележи спорната репутация на г-н Стоянов," каза Карабинов, визирайки проблемите около съставянето на новия служебен кабинет.

„Никой подчинен няма да каже нищо лошо за шефа си,“ отбеляза той, отнасяйки се до изявлението на Горица Грънчарова – Кожарева, че се е допитала до служители от Министерството на вътрешните работи относно министъра.

„Това са бабини деветини,“ каза той категорично.

Карабинов също така отбеляза, че е неприемливо служебният премиер да проверява сам себе си след няколко месеца, което противоречи на принципите в одиторската професия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Надал се отказа и от “Лейвър Къп”
Дата: 12/09, 23:23

Близо милион и половина за заплати на членовете на СИК в Шуменско
Дата: 12/09, 23:051 Коментар

Тейлър Суифт и Кейти Пери са големите победители на MTV
Дата: 12/09, 22:52

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 22:50

Спартак (Варна) гостува на Ботев (Враца) в мач от 12-ия кръг на шампионата
Дата: 12/09, 22:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия