Мъж е вързан със свински опашки и измъчван, за да предаде 90 000 лева от продажбата на къщата си


Дата: 13/09, 08:37

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Мъж е държан насила в апартамент в София, вързан със свински опашки и измъчван, за да предеде 90 000 лева от продажбата на къщата си.

Това установи разследване на Вероника Димитрова по Нова Тв.

Георги Хайнц от София се запознава с брокерката през юни 2020 година и мъжът решава да продаде къщата си столичния квартал Борово, защото била голяма и не можел да е стопанисва, след като родителите му са починали, а няма братя и сестри.

Мжът, който живеел сам и страдал от алкохолна зависимост, има българско и германско гражданство. Вече три години обаче с Георги няма връзка и той е обявен за международно издирване. Сделката за продажбата на къщата му в Борово е извършена през март 2021 година и оттогава той не си вдига телефона.

Вероника Димитрова разкри, че след продажбата с посредничеството на брокерката в сметката на Георги постъпват 90 000 лева. Впоследствие той е измъчван в апартамент в „Манастирски ливади“, където брокерката го кани да я придружи за оглед. Такъв обаче няма,а  Георги е ударен в лицето с лост с дъмпел от приятеля на брокерката и му е казано, че е отвлечен.  

Георги е вързан със свински опашки, упоявали са го с медикаменти и са му давали алкохол с медикаменти. Не е имал възможност да подаде сигнал на полицията, защото са му взели телефона, каза за Нова Тв съпругът на братовчедка му.

Убеждавали са го, че ако подпише пълномощно да изтеглят парите от сметката, ще го пуснат. Мъжът го е ударил за втори път с лост с дъмпел и му е счупил ченето, допълва Вероника Димитрова.

По-късно в „Пирогов“ Георги претърпява операция и признава пред съпруга на братовчедка си, че е държан против волята му във въпросния апартамент.

След като е изписан от „Пирогов“, подава сигнал в полицията.

Мъжът разказва, че докато е бил в апартамента, е посетен от помощник-нотариус и подписва два документа – първия, че брокерката може да тегли неограничени суми от сметката му, а другия че държи пари на брокерката.

Последната е имала претенции, че Георги й дължи 100 000 лева, след като вече е изтеглила 90 000 лева от сметката му, допълни Вероника.

Срещу брокерката е заведено дело, което в момента е в съдебна фаза.

Георги, за който се знае, че се намира в Германия, но от него няма следа, е издирван, за да даде свидетелски показания.

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт
Дата: 18/09, 04:20

Топло, но ветровито в сряда
Дата: 18/09, 04:00

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 18/09, 03:10

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 18/09, 03:00

На 18 септември рожден ден има Димитър Рачков
Дата: 18/09, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия