Община Варна следи с дрон опасни точки, където може отново да се разразят пожари


Дата: 16/07, 19:14

Снимки Община Варна

Община Варна наблюдава с дрон вече втори ден опасните точки, където може отново да се разразят пожари. Особен фокус е старото огнище в района на блоковете 404 и 405 в район „Вл. Варненчик“. 

При направения оглед днес, термалната камера на дрона е отчела стабилни температури под 40 градуса в зелените пространства. 

На едно конкретно място е засечена температурна аномалия, която носи потенциален риск. Служители на Община Варна наблюдават рисковия участък и са в готовност да реагират бързо при евентуално разпалване. 

В готовност е и Доброволното формирование към Община Варна, което участва в погасяването на пожара в неделя. 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология и утре ще остане предимно слънчево и много горещо. Поради тази причина в най-топлото време на три локации в града в часовете от 12:30 ч. до 15:30 ч. остават да работят и мобилните медицински пунктове, на които ще се мери безплатно кръвно налягане и ще се раздава минерална вода на нуждаещите се. Пунктовете ще бъдат разположени на пешеходната зона срещу градинката на Варненската търговска гимназия, на площад „Независимост“, както и пред Туристическия информационен център (Козирката).  

От отдел „Дейности по защита на населението“ предупреждават изрично гражданите, че е забранено паленето на огън в парковете на територията на община Варна, в това число и в Природен парк „Златни пясъци“, където противопожарната техника достига трудно. Забранено е още паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в земеделски земи и защитени територии. Забранено е и изхвърлянето на фасове и стъклени бутилки, които имат ефекта на лупа в горещото време.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Задържаха мъж за опит за взрив до френска синагога
Дата: 25/08, 11:18

Големи опашки за Гърция
Дата: 25/08, 11:021 Коментар

Мълния предизвика голям пожар под връх Чала
Дата: 25/08, 10:48

Шефът на АПИ: Това лято движението по магистрала "Хемус" е без прекъсване
Дата: 25/08, 10:33

26-годишен обра жилище в София, докато собственичката е в него
Дата: 25/08, 10:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия