Волен Сидеров се завърна: България може да е Кувейт, с по-високи доходи от Австрия и Франция


Дата: 22/09, 21:48

Булфото

Не съм конкурент на новите партии, а техен предшественик, заявява лидерът на "Атака"

Лидерът на партия "Атака" заяви, че се връща на политическата сцена, воден от големия интерес към идеите му и необходимостта от силен глас в защита на българските интереси. В ексклузивно интервю за Стандарт, Сидеров разкри плановете си за бъдещето и коментира актуалната политическа ситуация в страната, предаде Дунав мост.

Волен Сидеров, известен с острите си изказвания и противоречиви позиции, потвърди слуховете за своето завръщане в политиката. Той обясни, че решението му е продиктувано от многобройните призиви на поддръжниците му и усещането, че страната се нуждае от силно патриотично присъствие в парламента.

"Да, връщам се в политиката, налага се. През 2005-та направих партия, защото много хора го пожелаха, казваха: хубаво говориш, но направи партия да те следваме. Наложи се... Сега пак се налага...", сподели Сидеров.

Политикът изрази увереност, че има сериозна вероятност да влезе в парламента, базирайки се на интереса към неговата личност и идеи. Той подчерта, че поддържа активно присъствие в социалните мрежи чрез рубриката си "Свобода с Волен Сидеров", която според него привлича значително внимание.

"Има голям интерес към мен и идеята, която превърнах в партия преди около 20 години. Виждам този интерес всеки ден – на живо по улицата, както и в мрежите – ютюб, фейсбук, тик ток", каза Сидеров.

Относно конкуренцията на политическия терен, Сидеров заяви, че не възприема по-новите партии като "Възраждане" и "Величие" като конкуренти, а по-скоро като последователи. Той подчерта, че проблемът в българската политика е в разпиляването на енергията, а не в наличието на различни лидери.

Говорейки за отсъствието си от политиката през последните години, Сидеров отхвърли идеята, че това е било провал. "Провал е ако загубиш смисъла на съществуването си, на земния си път и на способността да обичаш. При мен не се е случило", обясни той.

Сидеров засегна и темата за чуждестранното присъствие в България, критикувайки наличието на американски военни бази и износа на природни ресурси. Той изрази мнение, че страната би могла да бъде много по-богата, ако управлява правилно своите ресурси.

"Само със златните си залежи за над трилион долара, можем да бъдем един Кувейт в Източна Европа, с по високи средни доходи от Австрия и Франция", заяви политикът.

В заключение, Волен Сидеров подчерта, че неговият глас е необходим на политическата сцена като "глас на истината". Той изрази готовност да се бори за интересите на България и да "събуди" хората от "летаргичен сън".


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Илиан Илиев: Победихме заслужено
Дата: 23/09, 00:34

23 септември 1846 г. – Йохан Гал потвърждава съществуването на Нептун
Дата: 23/09, 00:04

Две деца загинаха при инцидент край Неапол
Дата: 22/09, 23:47

Григор Димитров и отборът на Европа спечелиха драматично "Лейвър Къп"
Дата: 22/09, 23:27

Зеленски пристигна в Ню Йорк
Дата: 22/09, 23:131 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия