Важно правило за ядене на яйца в жегата


Дата: 18/07, 09:58

Пиксабей

Яйцата в жегата могат да бъдат като малки кулинарни бомби, но не се притеснявайте, те не са толкова страшни, колкото звучат! 

Консумирането на яйца през лятото е напълно нормално, но трябва да се спазват някои основни правила.

Яйцата са богати на витамини и минерали, които поддържат енергийните нива високи, но ако ги ядете в прекомерни количества, те могат да предизвикат треска и чревни проблеми.

Диетолозите препоръчват да се ограничите до 1-2 яйца на ден, за да избегнете тези неприятности.

Важно е също така да избягвате сурови или рохки яйца през лятото, тъй като те могат да съдържат бактерията Салмонела, която обича топлото време.

За да сте в безопасност, винаги съхранявайте яйцата в хладилник и ги гответе добре преди консумация.

Така че, ако следвате тези прости съвети, яйцата могат да останат вашите верни съюзници дори в най-горещите дни! 

Представете си, че яйцата са като малки супергерои на закуската.

Независимо дали ги варите, поширате или бъркате, те винаги са готови да ви снабдят с протеини и да ви направят по-силни и здрави.

Някога яйцата бяха като злодеи в света на храненето, обвинявани за всичко - от наситените мазнини до холестерола.

Но изследователите откриха, че яйцата всъщност са пълни с диетични суперсили. Едно яйце има само 75 калории, но съдържа 7 грама висококачествен протеин, желязо, витамини и само 5 грама мазнини. 

Сега, какво се случва, ако ядете яйца всеки ден? Ето няколко забавни факта:

1.  Засищащи суперсили: Комбинацията от протеини и мазнини в яйцата ги прави толкова засищащи, че ще забравите за междинните закуски. Това може да помогне за намаляване на теглото. ️
2.  Метаболитни чудеса: Яйцата за закуска могат да подпомогнат метаболизма ви и да контролират апетита ви. Те са като малки двигатели за вашия метаболизъм. 
3. Имунни защитници: Яйченият жълтък съдържа витамин D, който може да ви помогне да се възстановите по-бързо от настинка и грип. Яйцата са като малки щитове за вашата имунна система. ️
4. Мозъчни бустери: Яйцата съдържат витамини и минерали, които подобряват когнитивното здраве. Те са като малки мозъчни бустери, които ви помагат да мислите по-ясно.
5.  Кожни грижи: Селенът в яйцата подхранва кожата ви и я поддържа здрава. Яйцата са като малки козметични продукти за вашата кожа. 
6. Костни строители: Витамин D в яйцата помага за поддържане на здрави кости. Те са като малки строители, които укрепват костите ви.
7. Зрителни пазители: Лутеинът и зеаксантинът в жълтъците са важни за здравето на очите. Яйцата са като малки пазители на вашето зрение.
8. Антистрес герои: Лизинът и цинкът в яйцата помагат за намаляване на тревожността и стреса. Те са като малки антистрес герои. 

Така че, ако искате да се чувствате като супергерой всеки ден, просто добавете по едно-две яйца в диетата си. Но помнете, дори супергероите трябва да се консумират умерено!



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Политици, експерти и синдикати умуваха над проблемите в жп транспорта
Дата: 30/08, 16:47

Домашен арест за мъжа, заловен във Варна и разследван за престъпления в Русия
Дата: 30/08, 16:35

В 15:30 часа полицаи отцепиха 500 метра около Сарая на Доган на Росенец
Дата: 30/08, 16:33

Литовският външен министър съсипа ЕС и САЩ: Надавям се, че сте готови за следващата фаза на войната. Защото тя ще дойде при нас
Дата: 30/08, 16:26

Гала се завръща на 9 септември, вкарва нов панелист
Дата: 30/08, 16:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия