Колко далеч сме от отпадането на визите за САЩ


Дата: 24/09, 09:35

Пиксабей

Българският външен министър Иван Кондов обсъди безвизовото пътуване с помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О‘Браян. Темата, какъв напредък има България по пътя за пътуване до Щатите без визи, коментира кореспондентът Ясен Дараков в ефира на Нова тв.

Румъния се похвали, че скоро ще влезе в тази програма. По думите на Кондов обаче румънците са по-добри в пиара, отколкото в дипломацията, и при тях също няма съществен напредък.

По закон, за да паднат визите, отказите в американското посолство трябва да са под 3%. Решението всъщност е политическо и затова първите дипломати на Румъния и България посетиха Щатите.

„Американската страна е изключително положително настроена. Макар решението да е политическо, критериите трябва да бъдат изпълнени. Говорихме да бъдем подкрепени, за да видим къде точно имаме нужда от повече съдействие от тяхна страна. Ще ни посочат къде са най-трудните места, където има най-много грешки и откази. Трябва да покрием и всички технически изисквания”, заяви външният ни министър след срещата си с Джеймс О‘Браян.

За първи път български министър-председател е на среща с диаспората ни в Чикаго. Димитър Главчев разговаря с най-многочислената българска общност извън граница. След Чикаго той ще се отправи към Лос Анджелис.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Веско Маринов се прицели в световен рекорд
Дата: 24/09, 11:30

Община Варна обяви конкурс за директор на ОП „Общински паркинги и синя зона“
Дата: 24/09, 11:28

Някой инсталира пейка на ръба на 6 метра над морето във Варна
Дата: 24/09, 11:241 Коментар

В 4:20 часа българско време земетресение паникьоса Истанбул
Дата: 24/09, 11:17

НАП напомня за изтичането на важен срок
Дата: 24/09, 11:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия